Google Pixel е собствената серия смартфони на компанията, която наследи устройствата с бранда Nexus. Традиционно новите модели от гамата са достъпни през последното тримесечие. Най-голямото предимство на Pixel е, че винаги са първите смартфони, които работят с нови версии на Android.

Aбсолютно същото важи за традиционните пачове за сигурност и предстоящите софтуерни актуализации на Google. Софтуерната поддръжка и бързите ъпдейти са ключовите предимства на смартфоните с този бранд. Конкуренцията в мобилната индустрия е доста сериозна, което накара компанията да започне да предлага и бюджетни версии на Pixel.

По този начин Google опитва да използва предимствата на собствената си екосистема, за да бъдат по-успешен производител на хардуер. Компанията подготвя премиерата на смартфон от средния клас с името Google Pixel 5a. Мнозина анализатори очакват представянето да е през август, когато през миналата година видяхме Google Pixel 4a.

Плановете на компанията, обаче са различни, тъй като искат да изместят премиерата по-рано, съобщава TechRadar.

 

 

Информацията бе разпространена от Джон Просер, който има богата история в публикуването на данни за предстоящи продукти на големите компании. Според неговите данни представянето на Google Pixel 5a ще е през юни.

Конкретната дата е 11 юни и вероятно ще бъде свързана с Google I/O конференцията с разработчиците, която се провежда приблизително по същото време. Продажбите ще стартират в кратки срокове след официалната премиера.

Google Pixel 6 ще бъде показан за първи път през третото тримесечие, вероятно през август или септември. Първият модел с Аndroid 12 ще стартира и процеса на разпространение на софтуерни актуализации към устройствата на другите производители.

Oще преди края на април ще започнат продажбите на нова версия на аудио слушалките Pixel Buds, които ще са оптималния аксесоар за Google Pixel 5a.

 

Още от Digital: Google разработват Pixel 5a, Pixel 6 и първия гъвкав смартфон Pixel