Компанията ще спази традицията да актуализира атрактивното си портфолио от екшън камери с премиерата на нов модел всяка година. GoPro Hero 9 Black е обект на сериозни спекулации през последните месеци, като премиерата на устройството ни очаква само след броени дни.

GoPro зарадваха феновете си с кратко тиийзър видео в своя Twitter акаунт, с което потвърждават, че дългоочакваната екшън камера ще бъде представена на 16 септември. Самият клип не разкрива техническите спецификации, но показва слогана "More Everything", което е индикация, че ни очакват сериозни подобрения в хардуера на GoPro Hero 9 Black.

Предходното устройство на компанията, а именно GoPro Hero 8 не предложи значителни ъпгрейди, но изглежда, че този път ситуацията ще бъде различна. Само предни в интернет изтекоха данни от рекламни материали, които потвърждават част от подобренията, които GoPro подготвят в Hero 9 Black.

Първата съществена промяна ще е наличието на по-добра камера, съобщава TechRadar.

 

 

GoPro Hero 8 разполага с 12-мегапикселов сензор, което може да се каже и за предшественика на тази камера. В същото време GoPro Hero 9 Black ще увеличи тази стойност до 20 мегапиксела. Бъдещите собственици на устройството ще разполагат с опцията да записват видео с 5K резолюция при скорост от 30 кадъра в секунда.

Предвидени са допълнителни режими на снимане като например 4K видео с 60fps и Slow-Motion клипове с 240fps при 1080p резолюция. Вградената батерия също ще претърпи сериозна актуализации, тъй като вместо настоящите 1220mAh можем да очакваме екшън камерата да разполага с 1720mAh батерия.

GoPro ще заместят традиционния e-paper екран в предната част с по-голям и цветен панел, което също е причина за по-мощната батерия. За разлика от предходния модел GoPro Hero 9 Black ще има сменяемо покритие на обективите. Софтуерни иновации като HyperSmooth 3.0 и Time Warp 3.0 допълнително ще подобряват качеството на заснеманото съдържание.

Скоро ще разберем и каква ще е цената на GoPro Hero 9 Black.

 

Още от Digital: Вече ще можем да използваме GoPro Hero 8 като уеб камера на компютър с Windows