Феновете на Apple вече нямат търпение новият iPhone 12 да се появи на бял свят. Първоначално се говореше, че премиерата на смартфона е планирана за 8 Септември, същата дата, на която ще се състои и премиерата на Android 11. Дали заради дублирането на събитията или по друга причина, но последствие излезе новина, че предвид кризата с COVID-19 и последвалата невъзможност на Apple да разполагат с всички необходими части на iPhone 12 вероятно ще ги принуди да забавят дългоочакваното от всички фенове на технологиите събитие с няколко седмици и то да бъде отложено за Октомври.

Така поне се говореше в края на Юли, но сега ненадейно изтече информация, че все пак премиерата на новия флагамн смартфон, може да се състои и по-рано, почти според първоначалният план.

Течът на информация се е появил с името WWDC20 в YouTube и по данни на мрежови информатори, той бил онлайн само няколко минути и е видян от малцина под формата на препоръчано излъчване на предстоящо видео в хостинга.

Въпреки бързото му премахване, в Twitter, WeiRdCrossant успява да направи скрийншот който да сподели, а по-късно се появяват и снимки от друг източник, която е направена директно върху телевизор Sony Bravia.    

Защо можем да смятаме, че тази дата е напълно възможно да се окаже реална? Ако се върнем точно година назад, ще си спомним, че на 10 Септември 2019, Apple представи все още актуалният си флагман iPhone 11. В този ред на мисли е съвсем логично и iPhone 12 да се появи на тази дата, за да покаже Apple на света, че не се влияе от вредите нанесени от вируса и всичко в американската компания върви по план.   

 

 

От друга страна обаче 10 Септември се пада Четвъртък, а статистиката сочи, че до този момент Apple винаги са провеждали събитията с представянето на iPhone в началото на седмицата. Това може пък да ни подскаже, че течът на информация не е точен.

Разбира се самите Apple, както обикновено оставят информацията без коментар и официални данни за датата на премиерата на iPhone 12, все още не се съобщават.  

 

Видео ревю на iPhone 12

В Интернет вече има множество рендъри, които показват как може да изглежда бъдещият флагман на Apple. Във видеото което сме приложили над тази статия, можете да видите един от най-интересните, които успяха да привлекат вниманието ни.

 

 

В него iPhone 12 е представен с изцяло нов за смартфон сегмента дисплей, който покрива напълно периферните части. Едва ли Apple биха направили чак толкова смела промяна в дизайна на своя iPhone, но ако това се случи, определено ще пожънат огромен успех.

 

Още от Digital.bg: Подробно видео ревю на смартфона Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Музика: Bensound.com