Google провеждат тестове с бета версиите на Android 11 вече повече от месец. Новата операционна система ще обърне специално внимание на сигурността. Потребителите ще имат достъп до повече опции за персонализация, както и до подобрено меню за нотификации. 

Android 11 Beta версиите са достъпни първо за смартфоните с бранда Pixel, като такава ще е и стратегията на Google след като стартират реалните ъпдейти през есента. Сега за първи път получаваме индикации за датата, на която ще бъде официалната премиера на операционната система. 

Конкретните данни са генерирани от видео в YouTube, което е публикувано в официалния канал на Google Developers. Oт него разбираме за предстоящото събитие "Hey Google" Smart Home Summit събитието, което ще се проведе виртуално, заради пандемията от коронавирус.

Рекламен слайд потвърждава, че публичната премиера на Android 11 ще стане факт на 8 септември, съобщава TalkAndroid. Все пак Google още не са потвърдили официално своите планове, което вероятно ще се случи скоро.

 

 

Припомняме ви също, че датата 8 септември съвпада със стратегията на Google, като през миналата година приблизително по същото време бе представена Android 10. Имайте предвид, че на тази дата вероятно ще стартират актуализациите за смартфоните Pixel.

Със сигурност производителите ще се нуждаят от допълнително време, за да започнат да ъпдейтват съвместимите си устройства към Android 11. В следващите седмици ще видим и много нови устройства, които могат да дебютират с Android 11 или да бъдат едни от първите, които ще бъдат актуализирани. 

Добър пример в това отношение е Samsung Galaxy Note 20, който ще бъде показан на 5 август или месец преди премиерата на Android 11. Разпространението на коронавируса внесе известни промени в графика на Google, които продължават да търсят начини как по-бързо да разпространяват ъпдейтите към новите версии на Android до смартфоните.

Oстава да видим дали формалната премиера на Android 11 няма да стане факт заедно с Google Pixel 4a.

 

Още от Digital: 5 нови функции в Android 11, които ще направят смартфоните по-добри