Последните няколко тримесечия бяха доста положителни за OnePlus, които постепенно се утвърдиха като един от водещите брандове при смартфоните. Новите флагмани на компанията вече предизвикват сериозен интерес, като вече изтекоха данни за част от подобренията в OnePlus 8. Сега разбираме, че официалната премиера на устройствата ще стане факт през втората седмица на април, съобщава TechRadar. Конкретната дата, на която ще се проведе събитието ще бъде потвърдена допълнително от OnePlus.

 

 

Тук е подходящ момент да уточним, че гамата ще включва поне три различни устройства, а именно OnePlus 8, ОnePlus 8 Pro и OnePlus 8 Lite. Моделите ще бъдат позиционирани съответно към средния, високия и бюджетния ценови класове. OnePlus 8 Lite вероятно ще предложи 6.4-инчов дисплей с малък отвор за селфи камерата с честота за опресняване от 90Hz и MediaTek Dimensity 1000 процесор. В задната част ще има тройна камера. OnePlus 8 ще има по-голям 6.6-инчов екран със 120Hz и FullHD+ резолюция.

 

Най-скъпият представител на гамата ще има QHD+ разделителна способност при честота за опресняване на кадрите от 120Hz. Бързата скорост на работа ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 865 процесор, който поддържа 5G технологията. Според непотвърдена данни OnePlus 8 смартфоните ще предложат опция за безжично зареждане и IP68-сертифицирани покрития. Само след няколко седмици ще разберем каква ще бъде цената на дългоочакваните устройства на европейския пазар.

 

Oще от Digital: OnePlus 8 Pro ще има водоуйстойчиво покритие