Повечето от вас познават добре телефоните Vertu които от 1998г. под шапката на Nokia предлагаха едни от най-скъпите дизайнерски устройства на пазара. Във времето Digital.bg също ви е показвал във видео ревютата си някои техни модели като например Vertu Ascent Ti Limited Edition.

В края на 2015г. обаче британският бранд стана собственост на Хонг Конг-ският фонд Godin Holdings. Над година Vertu не представиха нов модел и интернет започнаха да се появяват слухове за фалит на компания. Оказва се обаче е са били напълно измислени, защото днес Vertu представя новият си Constellation (2017). Интересното при него е, че с това име Vertu показаха смартфон още през 2013г. Този обаче е значително надграден и реално си е съвсем нов модел.

 

 

Целият корпус на модела е направен от анодиран алуминий който е облечен с ествествена кожа - дори змийска или от щраус. Макар да е собственост на китайци, на гърба на Vertu Constellation има надпис "Направен ръчно в Англия", а под него е уникалният номер на произведената бройка. 

 

 

Още от както са създадени телефоните Vertu се отличаваха от многобройните си реплики по едно нещо - бързият бутон, който води директно към 24-часов гореща линия за богаташи. Искате шампанско Моет Шандон империал в лимузина Mercedes-Maybach Brabus Emperor пред 6-звездният хотел в който сте отседнали в Монако...никакъв проблем, Vertu ще ви ги набави срещу няколко милиона. Та при Constellation този бърз бутон е направен от рубин.

 

 

Още нещо интересно – до момента Vertu, за разлика от фалшификатите си винаги беше с една SIM карта. Constellation се явява първият модел на марката, който е dual SIM. Просто нуждите на потребителите изискват жертви и обновления.

 

Технически характеристики

Новият Vertu Constellation вече може да се похвали и с доста сериозни технически характеристики, присъщи на един истински флагман. Дисплеят му е 5.5" AMOLED с резолюция 2560х1440 пиксела, в долната част на който е скрит Fingerprint сензор за отключване с пръстов отпечатък.

 

 

Процесорът му е 4-ядрен Snapdragon 820, а оперативната RAM памет 4GB. При вградената памет обемът също е доста сериозен - 128GB, като те не са постигнати чрез microSD. Вграденото озвучение е Dolby Digital Plus, а USB порта Type-C с поддръжка на Quick Charge 2.0. Самата батерия иначе е с 3220mAh заряд и може да се зарежда безжично. Предната селфи камера е 4MP, а основната използва същият сензор както този при Google Pixel - 12MP с 1.55 микрометра размер и фазов автофокус.

 

 

Цена

Колко струва новият луксозен Constellation (2017) ли? За сега Vertu не съобщават това, но предположенията са за цифра около 20000лв.

 

Вижте още Видео ревюто в което показваме как снима  смартфона Revo 555 - Тест на Камера