Тези от вас които следят видео ревютата на Digital.bg знаят, че на сайта ни можете да видите първи всички световни премиери от света на технологиите. Днес ще останем верни ни правилото което следваме и ще сме първата българска медия, която ще ви покаже голямата премиера на HP Inc – първият бизнес лаптоп на марката с тегло под килограм. Това е HP Elite Dragonfly.

 

 

Това е първият лаптоп на марката, който има име в което не присъстват никаква комбинация от цифри и букви, подобно на всичко друго което сме виждали от HP до момента и това не е случайно. Elite Dragonfly има изцяло нова философия и в него HP интегрират различни иновации. Освен споменатото вече тегло, което при варианта 2-клетъчна батерия е под килограм, а в тази с 4 клетки е само 1200гр. С нея лаптопът може да работи автономно над 24 часа с едно зареждане. Ето това вече е постижение. Дизайнът на Elite Dragonfly е много елегантен и изчистен. Идеално вписващ се в бизнес визията на потребителите за които е насочен.

 

 

Освен красив, този корпус не се цапа лесно с пръстови отпечатъци и е с повишена защита. Корпусът не е алуминиев, както при повечето бизнес лаптопи на HP, а е направен от магнезий. Материалът е по-здрав и по лек, като част от него може да се види в логото на бранда върху горният капак. Магнезият е по-труден за обработка и за да постигнат толкова гладки заобляния, HP са внедрили изцяло нова технология. Elite Dragonfly е хибриден и тоест лесно може да се превърне от стандартен лаптоп в презентационна дъска или дори в таблет.

 

 

Специално за новият си модел, HP са проектирали и изцяло нов отварящ механизъм, който изглежда доста стабилен, но в същото време се движи видимо по-плавно от доста негови конкуренти в хибридният клас. Освен метал, в този лаптоп има и пластмаса, която за първи път при бизнес лаптоп е направена от рециклирани океански материали.

 

 

За техническите параметри можем да кажем, че дисплеят на HP Elite Dragonfly тук е тъчскрийн с 13.3" диагонал и резолюция FHD или UHD. При хардуера можете да разчитате на процесориi 8th Gen Intel Core i5 или i7.  Вградената памет е 256GB, 512GB или 1TB SSD. Лаптопът е с 4G LTE поддръжка и HP Sure Sense технология, която защитава потребителите от зловредни атаки, използвайки силата на изкуствен интелект.

 

 

Ако решите, че искате имате на разположение по-голяма зрителна площ, HP ви предлагат да се възползвате от възможностите на новият им 43.4“ извит професионален монитор HP S430c. Към него можете да свържете две отделни устройства, които да използвате самостоятелно на двете части на 60Hz 4k UHD дисплей със съотношение на страните 32:10. Той е със 178° ъгъл на странично виждане по хоризонтала и вертикала, 3000:1 контраст и 350 cd/m² яркост. Мониторът има огромен арсенал от из изходи и приложения, а дизайнът му е максимално изчистен и елегантен. Изцяло в стила на Dragonfly.

 

 

HP Elite Dragonfly ще бъде наличен за продажба в търговската мрежа от 1 Ноември, като в съвсем скоро време очаквайте и подробното видео ревю което Digital.bg му посвети. Там ще разгледаме обстойно дизайна, съпоставяйки го с този на предшественици и конкуренти, ще тестваме дисплея и хардуера, като ще разберем как се справят те с възможно най-тежките задачи които ще им поставим. Ще тестваме също така периферията и батерията. Интересното тепърва предстои.