Вижте още: 4G смартфон Revo You - Дизайн и Дисплей

 

Някой знае ли какво е това на снимката по-горе? iPhone 6..6s? Искате жокер…ще го обърна наопаки иии някой плахо каза iPhone 7. Да, това е новият флагман смартфон на Apple който Digital.bg за пореден път ще ви покаже първи, преди всички останали. Независимо, че много прилича на предшествениците си, този телефон определено заслужава вниманието ви – с какво той успя да ни впечатли и с какво да ни разочарова…останете с нас в следващите минути и ще разберете.

 

 

Да започнем с кутията. Първата новост която виждаме тук е, че вече Apple върху капака показват гърба на самия смартфон. Обновление са и слушалките които вече са по-различни от тези на предишните Айфони, кутийката например не е пластмасова, а основната разлика се крие в края на този кабел. Вече го няма класическият 3.5мм аудио жак, който е сменен с Lightning.

 

 

Не стига, че зарядните им са по-различни от тези на всички останали смартфони, ами сега и това. Искате да свържете любимите си слушалки - честито, не можете да ги свържете жично. Спокооойно, не се притеснявайте – Apple са се погрижили и в окомплектовката влиза преходник от 3.5мм към Lightning. За по-любопитните от вас, скоро ще публикуваме отделно кратко видео в което тестваме подробно базовите слушалки и допълнителните wireless Apple AirPods и ги съпоставяме с други модели „тапи” и пълноразмерни слушалки. Тук ще отбележим и още нещо което е макар и рядко, но е възможно да ви накара да се намръщите. Искате да слушате музика със слушалки, а в същото време зареждате телефона си. Никакъв шанс, жакът е един общ.

 

 

iPhone 7 Jet Black

Много хора казват, че новият iPhone 7 по нищо не се отличава от предходният iPhone 6s и респективно 6. Така е и ние сме почти на същото мнение, но…винаги има едно „но”. Така беше, преди устройството да дойде при нас. Оказва се, че когато го държим вече в ръка…моделът си е нов, няма спор. Макар чеее…все пак ни се искаше промяната да е малко по-голяма но уви. Дори като размери, телефоните са напълно еднакви, единствено новият модел е с 5гр. по-лек. Най-голямата новост е промяната в цветовите разновидности. Чао чао Space Gray, цветът вече е заменен от Black и Jet Black. Вторият е направо огледален. Много ефектен, но и не особено практичен цвят, за разлика от Black който е матиран. По всяка вероятност Jet Black ще бъде iPhone 7-цата която най-често ще ходи в сервиз за смяна на дисплей. Телефонът е като намазан с олио и буквално се пързаля в ръцете ни. Спасението е да му сложите кейс, но тогава се губи идеята на самия му екстравагантен дизайн.

 

 

А и 7 ще изглежда по същият начин както 6 и 6s, защото лицата им са еднакви. Вторият минус е изключително капризната от към цапане и драскане повърхност. Дори преди малко да сте измили ръцете си със сапун. По корпуса отново остават неприятни пръстови отпечатъци. Въпреки, че изглежда като стъклен, телефонът отново е метален, но технологията по която е направен е малко по-специфична от тази на останалите цветове.

 

 

Jet Black изглежда сякаш е направен от полу-скъпоценният камък Оникс. Случайно или не за този камък казват, че ни освобождава от отрицателните емоции и носи късмет. Така спокойно можем да наречем Айфона с този цвят – специален. При него характерните за iPhone пластмасови линийки под които се крият антените за Wi-Fi, 3G и 4G не се виждат. Не че ги няма, цветът им е същия както на целия корпус. Ние тестваме Silver при който вече въпросните са изнесени по периферията.

 

 

Обновление има при Home бутона. Той вече не е механичен и при натиск не поддава. Движението му е заменено от Taptic Engine вибриращ модул който се намира в ляво от бутона. Това капсуловане е направено, за да може iPhone 7 да се похвали с още една съществена новост. Нааай-накрая водоустойчив iPhone. Алелуя, макар и с прилично закъснение – Apple вече имат устойчив на мокрене флагман. Ще припомним, че Sony Xperia Z ни впечатли в водоустойчивостта си още през 2013г. Но нали знаете – по-добре късно, отколкото никога.

 

 

По спецификации, благодарение на своята IP67 протекция, телефонът е устойчив на потапяне във вода с дълбочина до метър за не повече от 30 минути. Но вече станахме свидетели на различни опити, сред които и потапяне в студена вода с дълбочина над 9 метра…в който iPhone 7 оцеля. Освен споменатият Home бутон, промяна има още в дизайна и функционалността на курсора за звука и слота за SIM карта. Те вече са изолирани със специално гумено уплътнение. До тук с дизайна, гледайте ни и утре, за да се запознаете подробно с хардуера на Apple iPhone 7 и с някои по-специфични функции и екстри, за които вероятно не знаете.