По време на CES 2020 в Лас Вегас беше представена една много яка джаджа - килимче за баня Mateo. Питате се, какво пък е технологичното в това на пръв поглед обикновено килимче? Истината е, че в него са интегрирани множество датчици, които ви позволяват да следите за здравословното си състояние.

 

 

В постелката за баня има и вграден кантар, който ви мери ежедневно, но няма да ви стресира излишно ежедневно с цифри показващи повишени килограми след новогодишните преяждания. Постелката събира информация и я прехвърля към фирменото приложение на компанията, посредством което можете да направите пълен мониторинг, как са се изменили килограмите ви през последните седмици. Джаджата е водоустойчива и има вградени 7000 точки за точно измерване на теглото. Интересното е, че на база специален алгоритъм, тя сама разпознава човека който е стъпил върху нея. Така например ако половинката ви стъпи отгоре, килимчето няма да се обърка и да въведе в архива грешни данни, вместо вашите. Mateo се свързва посредством Bluetooth или Wi-Fi със смартфон, таблет или лаптоп.

 

 

Освен за тегло, получавате мониторинг на количеството вода в тялото си, мазнини и мускулна маса. Също така джаджата може да определи сама дали сте с проблеми в стъпалата или стойката, като дори може да ви препоръча чрез приложението си ортопедични стелки. В смарт постелката е вградена батерия с 5000mAh заряд които гарантират до половин година автономност с едно зареждане. Цената на Mateo е $179.