След броени часове ще станем свидетели на премиерата на дългоочакваните Apple iPhone X, iPhone 8 и IPhone 8 Plus.  Впрочем, можете да я гледате на живо в официалният стрийминг канал на Apple. Повече подробности за който можете да научите в нашата статия „Как да гледаме на живо премиерата на iPhone 8 (iPhone X)

 

Хаштаг #beyondthegalaxy се споменава вече на няколко места от Huawei за Mate 10

 

Феновете на Android смартфоните обаче очакват с по-голямо нетърпение премиерата на едно друго устройство, която ще се състои на 16 Октомври. Тогава Digital.bg също ще предава на живо от мястото на събитието (Мюнхен) и ще сте първите които ще имат възможността да видят телефона с очите си. До тогава обаче има повече от месец, а вече благодарение на блогъра Евян Блас имаме яснота какво точно можем да очакваме от Huawei. От информацията която ни споделя той става ясно, че Huawei Mate 10 ще излезне в три различни версии Marcel, Blanc и Alps. Зад всяко от тези кодови имена стои конкретна версия на новия модел смартфон.

 

Huawei Mate 10 (Marcel)

Marcel ще бъде базовия Mate 10 с 6" edge-to-edge дисплей. В основата му вероятно ще стои централен процесор Kirin 970 който Huawei представиха по време на IFA Берлин а RAM паметта ще е до 6GB.

 

Премиерата на Huawei Mate 10 ще бъде на 16 Октомври в Мюнхен

 

Huawei Mate 10 Pro (Blanc)

Blanc е кодовото име на Huawei Mate 10 Pro при който Quad HD дисплеят е с малко по-специфичен диагонал от 5.99" със съотношение на страните 18:9. Двете Leica камери върху гърба му ще бъдат 20MP и 12MP. Тази версия на Mate ще бъде водо и прахоустойчива с ip68 сертификат за протекция. CPU-то също се очаква да бъде новия Kirin 970, а батерията с 4000mAh заряд.

 

Huawei Mate 10 Lite (Alps)

Alps е бюджетната Huawei Mate 10 Lite версия. Тя ще е с по-малък размер, с 4GB RAM памет и с LTE Cat.12, а не с LTE Cat.16 както при Mate 10 Pro.

 

Ще ви припомним, че по-голямата част от това което до момента Еван е публикувал в @evleaks, последствие се е оказвало истина, така че има голяма вероятност лийковете за наследника на Huawei Mate 9 да се окажат верни.  

 

Вижте още: Luxo Kачествени аксесоари за iPhone и Samsung на изгодни цени