Sony спазват традицията да представят по един премиум смартфон на всеки шест месеца и стратегията им ще остане същата и през 2018г. Припомняме ви, че Xperia XZ1 дебютира през август и бе наследен от Xperia XZ2, който видяхме на MWC 2018 в края на февруари. Японският производител работи усилено над следващия модел от висок клас с Android, който едва ли  е изненадащо, че се казва Xperia XZ3. Много е вероятно премиерата на това устройство да стане факт на изложението IFA 2018 (31 август - 5 септември) в Берлин, предаде SumahoInfo.

 

Нова информация в интернет потвърждава, че Sony Xperia XZ3 ще има двойна задна камера, чиято разделителна способност се очаква да е 19 и 12 мегапиксела. Компанията е доказала многократно, че моделите им предлагат впечатляващи възможности за фотография и можем да сме сигурни,че предстоящия смартфон няма да е изключение. Новият модел на Sony ще разполага с дисплей, който има поне HD резолюция и ще поддържа съотношение на екрана от 18:9. Дизайнът на Xperia XZ3 почти ще премахне рамките около дисплея.

 

Другите характеристики на Sony Xperia XZ3 включват мощен Snapdragon 845 процесор, който е допълнен от 6GB RAM и вградена памет от 64GB/128GB. Селфи камерата ще бъде с 13МР сензор и смартфона ще работи под управлението на Android Oreo. Sony ще позволят на собствениците на Xperia XZ3 да се възползват от специализиран софтуер, който се възползва максимално от възможностите за фотография. Сензорът за пръстов отпечатък отново ще е разположен в дясната част на рамката.

 

Още от Digital: Какви предимства има двойната камера при смартфoните