Aко обмисляте възможността да си купите един от новите смартфони на Nоkia е добре да знаете, че устройтвата ще получат тъпдейт към Аndroid O. Данните бяха потвърдени лично от HMD Global, които притежават правата над тази търговска марка. Това означава, че Nokia 3, 5 и 6 ще получат актуализацията към новата версия на платформата. Можем да сме сигурни, че тези информация със сигурност ще допринесе за популярността на смартфоните.

 

Oфициалният говорител на HMD Global допълни, че това ще се случи след като Google представят официално Android О. Припомняме ви, че най-вероятно софтуера ще е достъпен за водещите производители в края на третото тримесечие на годината, предаде AndroidAuthority. Все още не разполагаме с данни за финалното име на Android O, но мнозина очакват платформата да се казва "Оreo". 

 

Смартфоните с бранда Nоkia ще продължат да получават и месечни ъпдейти за сигурност. Тук  е момента да ви припомним, че Nоkia 3 и 6 вече се продават на пазара, а Nokia 5 ще може да се купи до края на месеца и ще работи с Android Nougat. HMD Global имат амбициозни планове да представят поне три нови устройства до края на календарната година, които също ги очакват ъпдейти към Android O.

 

Вижте седем полезни функции, които ни очакват в Android O