Аpple планират много подобрения в юбилейния iPhone 8, който ще видим през втората половина на годината. Потребителите могат да очакват много по-добро качество на картината, което се дължи на използването на OLED дисплей. Това ще е първият смартфон на Apple, който ще е базиран на тази технология. Японската информационна агенция Nikkei потвърди, че стандартната версия на iPhone 8 ще има OLED дисплей с големина от 5.8 инча.

 

Аpple възнамеряват да представят още два модела, които се казват iPhone 7s и 7s Plus, като те ще имат LCD дисплеи с големина от 4.7 и 5.5 инча, предаде PhoneArena. Всички нови смартфони на Apple от следващата година ще бъдат оборудвани с OLED дисплеи. Данните разкриват, че само 5.1-5.15 инча от пространството в предната част на iPhone 8 ще е активен дисплей. Другата част ще представлява т.нар. "функционална зона", която ще замени класическия Home бутон.

 

Размерът от 5.8 инча ще превърне iPhone 8 в най-големият смартфон създаван от Apple досега. Устройството ще разполага с усъвършенствана предна камера, която ще може да прави 3D селфита. Този сензор ще позволи на потребителите да отключват смартфона със сканиране на лицето си. Функция, която се разработва като заместител на TouchID. Използването на OLED дисплей ще увеличи цената на iPhone 8. В момента средната цена на смартфоните на Apple е $700, но при юбилейния модел тя ще достигне до $1000.

 

Вижте Apple купува компанията RealFace, за да използва технология за разпознаване на лица в iPhone