Вече ви информирахме, че Huawei Honor 9 ще бъде представен на 12 юни. Няколко дни преди официалната премиера на смартфона в интернет изтекоха няколко рекламни материала. Данните на постерите потвърждават най-интересните технически характеристики на устройството. Honor 9 ще привлича вниманието на любителите на мобилната фотография с две 20/12МР камери в задната част. Много е вероятно те да представляват съчетание от монохромен и RGB сензор.

 

Новият смартфон на Huawei ще се продава във версии с 4GB и 6GB RAM. Двете конфигурации ще са допълнени от мощен Kirin 960 процесор, предаде AndroidHeadlines. Дисплеят е с 5.15-инчов диагонал, който поддържа 1920х1080 пиксела и е покрит от 2.5D стъкло. Вграденият капацитет за съхранение на данни е 128GB и може да се увеличи допълнително с microSD памерт карта. Батерията на Honor 9 е със заряд от 3100mAh. 

 

Очаква се Honor 9 да работи с Android Nougat и последната версия на интерфейса ЕМUI. В момента това са всички детайли, с които разполагаме за предстоящия смартфон. Само след броени дни ще научим повече за премиерата, както и за цената на европейския пазар. Honor 9 има интересни характеристики, които ще изострят значително конкуренцията в средния клас. В заключение ще отбележим, че най-вероятно този смартфон ще е по-евтин от моделите на другите компании.

 

Вижте кога смартфоните на Huawei ще получат ъпдейт към Android 7.0 Nougat.