Huawei не са се отказали от амбициозните си планове в пазара на смартфони, въпреки затрудненията предизвикани от търговския конфликт между САЩ и Китай. Китайският производител вече фокусира стратегията си върху разработването на HarmonyOS и алтернативна екосистема от приложения и дигитални услуги.

Независимо от активността на разработчиците е необходимо време преди тази платформа да се превърне във водещо име в индустрията. Първите смартфони, които използват HarmonyOS ще дебютират преди края на следващата година и ще имат ключово значение за бъдещето на компанията.

 

Още от Digital: 5 безплатни приложения за Android и iOS, които си заслужава да пробвате тази седмица

 

Докато това се случи софтуерните инженери на Huawei са се фокусирали върху поддръжката на сегашната си серия от смартфони. Вече започна разпространението на EMUI 11 интерфейса, който предлага много подобрения и допълнителни функционалности.  От компанията сега се похвалиха, че милиони потребители вече са актуализирали и имат достъп до подобренията в EMUI 11.

Според официалните данни публикувани от Huawei вече има повече от 10 млн. потребители, които работят ежедневно с новия интерфейс, съобщава GizChina.

 

 

Водещите акценти в разработката на EMUI 11 са три, а именно бърза скорост на работа, сигурност на личните данни и разнообразие от мобилни функционалности. EMUI 11 предлага подобрения в почти всички аспекти на интерфейса. Сред тях трябва да отбележим oптимизации на Always On Display режима с нови теми.

Промените обхващат менюто с настройки и ще улесняват откриването на желано съдържание. Huawei обещават още повече жестови команди, по-голямо качество на звука, допълнителни опции за мултитаскинг и много др. Променена е и системата за разрешения към отделните приложения, която предотвратява достъпа на външни лица до лични данни.

Гласовата услуга Celia също така вече разбира и може да превежда на седем различни езика. След като изпратите снимка на друго устройство автоматично ще се изтрие EXIF информацията, което е важно средство, което ще гарантира поверителността на личните данни. От компанията продължават да работят усилено, за да подобрят допълнително възможностите на EMUI 11, за да улеснят своите потребители.

 

Още от Digital: EMUI 11 ще бъде последната версия на интерфейса преди Huawei да преминат към Harmony OS