Смартфоните предлагат впечатляващ набор от функционалности и са навсякъде с нас, което е голямото им предимство пред компютрите. Въпреки това десктопите си имат собствени предимства. Използването на клавиатура и мишка е доста по-удобно, в сравнение с екраните на мобилнитe джаджи. Това важи с пълна сила за писането на съобщения от смартфоните. Експертите твърдят, че с течение на времето хората стават все по-добри и скоростта на писане спрямо компютрите се увеличава.

 

Международен екип от учени на Aalto University, University of Cambridge и ETH Zurich също потвърждават тази тенденция. Данните са генерирани от мащабно изследване, в което се включват 37 хил. доброволци, които се съгласяват да се подложат на серия от тестове за писане на съобщения. Компютърен алгоритъм създава виртуален модел на индивидуалния стил на всеки потребител, анализирайки множество фактори, сред които степен на грешките, скорост в секунда и др., съобщава CNet.

 


 

Крайните резултати показват, че  продължава да се скъсява разликата в скоростта на писане от смартфони и компютри. Според данните най-бързо се справят хората, които използват палците при писане и така успяват да въведат средно около 38 думи в минута. Всъщност това е 25% по-бавно спрямо скоростта за писане от десктоп. В заключение ще отбележим, че рекордното постижение в тестовете проведени от учените е 85 думи в минута от смартфон, което е доста впечатляващо.

 

Oще от Digital: 6 лесни начина за писане на текст от смартфон с Android