Собствениците на смартфони са демонстрирали впечатляваща активност през третото тримесечие на годината. През този период са реализирани инсталациите на 28.3 млрд. приложения от Google Play. Това е впечатляващо постижение, което отбелязва ръст от 31%, спрямо резултатите преди година.

Любопитна подробност е, че собствениците на устройства с Android са изтеглили три пъти повече приложения, в сравнение с App Store. Потребителите на iPhone са дръпнали на своите устройства 8.2 млрд. заглавия през юли-септември. Информацията е от доклад на SafeBettingSites.

Невероятната активност, която демонстрират собственици на устройства с Android не е ограничена само до третото тримесечие. От началото на годината досега общия брой на мобилни приложения, които са изтеглени от Google Play достига до внушителните 80.6 млрд.

Алтернативните стойности регистрирани в Apple Store през първите три тримесечия на годината показват 26.6 млрд. изтегляния, което е приблизително три пъти по-малко от Google Play. Мобилните игри са най-популярната категория и двата онлайн портала.

 

 

Според данните потребителите на Android имат достъп до много по-голямо разнообразие от софтуер, тъй като Google Play има повече от 2.7 млн. приложения. Колекцията от съдържание в App Store включва "само" 1.8 млн.

Игрите представляват 13.49% от всички инсталации, следвани от приложенията за образование с 9.11% дял и софтуера за бизнес средите с 6.95%. Настоящите цифри не са изненадащи, тъй като екосистемата на Android включва много повече активни устройства.

Toва е причината потребителите да бъдат по-активни и да изтеглят повече съдържание в Google Play. Въпреки това, обаче Apple генерират повече приходи от Google въпреки по-малкия брой изтегляния. Собствениците на iPhone винаги са демонстрирали по-голяма готовност да купуват софтуер и да извършват покупки в приложенията.

Последното тримесечие на годината е свързано със сериозна активност и със сигурност 2020г. няма да бъде изключение. Скоро ни очакват много интересни промоции и ексклузвини предложения на водещите разработчици и в двата портала.

 

Oще от Digital: Google Play ще ни позволи да инсталираме автоматично приложения, за които сме се регистрирали предварително