Microsoft Teams е приложението за видеоконференция на компанията, което предлага разнообразие от инструменти за комуникация, както за обикновените, така и за бизнес потребителите. Световната пандемия постепенно утвърди заглавието като един от най-важните продукти за Microsoft, който стана и обект на множество ъпдейти. 

Софтуерният гигант продължава да работи над допълнителни оптимизации в Microsoft Teams. Разработчиците им вече са стартирали експерименти с функция, позволяваща да се присъединяваме към разговори от няколко монитора. Това е подходящо за случаите, когато искате да се включите в конферентно обаждане и в същото време да стартирате онлайн сесия с Whiteboard приложението. 

В този случай ще е необходимо единствено да добавите още един тъчскрийн екран към основното устройство. Поддръжката за "Dual-Screen" функционалността в приложението все още е в начална фаза на разработка и тепърва ще се работи над оптимизации и отстраняване на бъгове. 

Ако всичко върви по план официалнaта премиера за публичната версия на Microsoft Teams ще е през декември, съобщава mspoweruser.

 

 

Всъщност това е едно от най-желаните подобрения през последните месеци, тъй като позволява на участниците в разговора да са максимално продуктивни в своите чат сесии. Microsoft вече предлага подобна функционалност в Skype For Business, която прави в същото, а именно позволява да споделите два монитора с участниците в разговора по едно и също време. 

По този начин те виждат съдържанието на един екран, когато е необходимо или дисплея се разделя, за да виждат кадрите от двата източника. Мicrosoft подготвят премиерата и на още няколко интересни подобрения в платформата. Така например се работи върху нови интерактивни ленти за колаборация между 3х3 профила, които показват едновременно девет стрийма в големи "Thumbnail" икони. 

Очаква се този режим да работи и във Full HD резолюция, съобщава TheWindowsClub. Имайте предвид, че използването на новата "Dual-Screen" режим функционалност в Microsoft ще изисква и абонамент към Office 365. Тези подобрения могат да продължат да разширяват потребителската база на Microsoft Teams в световен мащаб.

 

Още от Digital: MIcrosoft Teams вече ще показва до 49 потребители по време на видео разговор подобно на Zoom