Мicrosoft Teams ще улеснява потребителите с още една полезна функционалност за хората, които общуват с големи групи от хора. Компанията потвърди, че увеличава лимита за видео стрийминг по време на разговори до 98 души. Това е два пъти повече от възможностите, които предлага Zoom.

Опцията да виждате едновременно видео стрийм от 98 потребители е възможна благодарение на новата "Paging" функция в Large Gallery режима на приложението за комуникация. Microsoft се надяват да предизвикат интереса на бизнес потребителите, които използват предимно виртуални форми на общуване със своите клиенти и служители, заради пандемията.

 

 

Когато сте включили Large Gallery режима и има повече от 49 души в разговора ще видите бутоните за навигация в долната част, с които можете да откриете или добавяте повече участници. Специфичното е, че Microsoft Teams няма да покаже 98 прозореца, а вместо това ще ги раздели на две отделни страници, съобщава ZDNet.

Това ще гарантира, че размера на прозорците е достатъчно голям, за да се виждат всички потребители. Новата функция се поддържа от Teams приложението за Windows 10 и macOS, но все още е в Public Preview, което означава, че тестовете на Microsoft ще продължат в следващите седмици.

В заключение ще отбележим, че Microsoft Teams вече се използва от над 145 млн. потребители.

 

Още от Digital: Microsoft Teams ще улеснява блокирането на досадните шумове от потребителите