Мобилните устройства позволяват да отваряме и редактираме голямо разнообразие от документи, когато сме в движение. Един от най-поддържаните формати са PDF файловете, които са изключително популярни в интернет. Ако ви се налага да работите постоянно с множество документи, вероятно знаете, че понякога управлението им може да отнеме доста повече време, отколкото сте очаквали.

Това е голям проблем, особено когато бързате и сте в движение. Adobe предлагат практично решение с нов плъгин за уеб браузъра. Инсталирането на разширението Adobe Acrobat ще позволи бързо да въвеждате и маркирате съдържание, да коментирате и да подписвате PDF файлове, директно от прозореца на Google Chrome. Осигуряването на поддръжка за другите водещи браузъри ще изисква малко повече време.

Новият плъгин е безплатен за изтегляне и предлага пълен набор от инструменти за създаване, съхраняване и споделяне на PDF файлове, които обещават да ви спестят ценно време, информира Engadget.

 

 

Няма да се налага да инсталирате допълнителен софтуер, за да може да се възползвате от пълния потенциал на Adobe Acrobat от интерфейса на уеб браузъра. Компанията си партнира активно с Google, за да представи най-добрите софтуерни решения на потребителите. Така например вече бе подобрена интеграцията между Creative Cloud и Google Workspace, предимно в Gmail, Docs и Sliders.

Благодарение на опцията не е необходимо да излизате от Google приложенията, за да имате достъп до Photoshop, XD, Illustrator, InDesign и др. Повечето функции на разширението са достъпни безплатни, но за отключване на всички опции ще е необходим абонамент към Acrobat Pro DC. Предвиден е и безплатен пробен период за период от 7 дни.

 

Още от Digital: Google Chrome вече няма да скрива пълните URL адреси на уеб сайтовете