Microsoft често са критикувани, че големите ъпдейти за Windows 10 предизвикват различни проблеми свързани с хардуера на компютрите. Премиерата на последната актуализация на платформата само потвърждава този проблем на компанията. Този път потребителите, които вече са инсталирали новият ъпдейт на платформата изпитват неочаквания затрудения при безжично свързване на периферни устройства, чрез Bluetooth, съобщава TechRadar.

 

Ситуацията е неприятна, тъй като доста хора използват технологията, за да свързват аксесоари като клавиатури, мишки и високоговорители към компютрите. Оказва се, че ъпдейта разпространяван от 11 юни има негативно влияние върху протоколите, използващи ключове за сигурност за криптиране на данните между устройствата и аксесоарите. Все още не знаем точно какъв брой устройства са засегнати, но от Microsoft обещават да предоставят ъпдейти не само за Windows 10 , но и за Windows 8.1.

 

 

Един от ефективните варианти да се справите със ситуацията е да осъществите контакт с производителя на периферията, която искате да свържете. Така бихте могли да актуализирате протоколите и да улесните свързването. Ако този вариант не ви върши работа ще се наложи да изчакате преди Microsoft да започнат да ъпдейтват своите устройства. Можем само да се надяваме, че компанията бързо ще намери как да се справи с този проблем в Windows 10.

 

Още от Digital: Как да възстановим Windows 10 до по-ранно състояние