Със сигурност феновете на Samsung очакват с нетърпение наследника на флагмана Galaxy Note 10. Благодарение на нашата видео статия „Ето какво знаем в аванс за смартфона Samsung Galaxy Note 20 Ultra - Цена, иновации, дизайн и технически характеристики“ вече знаете много за това устройство, още преди премиерата му.

 

В света на технологиите обаче, благодарение на различни течове на информация, ежедневно се появяват нови и нови интересни данни, които в комбинация с нашите професионални разсъждения, ще споделим с вас тук. Първият въпрос, който вероятно би ви интересувал е:

 

Каква ще е цената на Samsung Galaxy Note 20 Ultra?

Една от последните новини около новите смартфони от серията Samsung Galaxy Note 20 е, че независимо от всички очаквани технически подобрения в тях, цената им може да бъде сходна с тази на предшествениците от Samsung Galaxy Note 10 серията.

В доклад на южнокорейската агенция Yonhap се смята, че в Южна Корея, след премиерата си Note 20 ще се продава за 1199000 KRW (Южнокорейски вон), което според курса на деня е 1682 лева. Цената на Galaxy Note 20 Ultra пък ще бъде 1445000 KRW което е равно на 2027 лева.

Като база за сравнение, че по време на премиерата си преди година, Galaxy Note 10 беше с цена 1248000 KRW (1749 лева).

 

Кога ще е премиерата на Samsung Galaxy Note 20 Ultra?

Все още няма официално потвърдена информация за точната дата на премиерата на смартфоните от Galaxy Note 20 серията, но е почти сигурно, че следващото събитие натехнологичният гигант ще е посветено именно на тях.

На база няколко фактора, можем да предположим, че премиерата ще е съвсем скоро. Например, че предходното поколение Galaxy Note 10 беше представено на 7 Август 2019 година. Тоест следвайки логиката, наследникът трябва да се появи година по-късно.

Още нещо, което ни подсказва, че ще видим новите Galaxy Note 20 в началото на Август е покана, която получихме от самите Samsung за локално българско събитието, в продължение на глобалното „Samsung Galaxy Unpacked 2020“, което ще се състои на 6 Август 2020 година. И макар на поканата, никъде да не пише Note 20, логиката ни подсказва, че след по малко от две седмици ще можем да видим и респективно да ви покажем точно този смартфон в различните му версии.

 

 

Можете да следите нашата Facebook страница в този ден, ще се включим на живо от премиерата, като ще ви покажем и другите устройства, които Samsung ще покажат. Сред тях се очаква да бъдат сгъваемият Samsung Galaxy Z Fold 2 и новият смарт часовник Samsung Galaxy Watch 3. Тогава ще разберем и дали топ модела на серията ще се казва Note 20 Ultra или Note 20 Plus.

Сред премиерните продукти е почти сигурно, че няма да бъде Samsung Galaxy Note 20 Lite. Обикновено олекотените версии излизат няколко месеца по-късно след флагманите. Предишното поколение Samsung Galaxy Note 10 Lite, беше представено през Януари тази година.

 

Още от Digital.bg: Какво знаем в аванс за смартфона Samsung Galaxy Z Fold 2 - Цена, иновации, дизайн и технически характеристики (Видео)

 

Музика: Bensound.com