Германският производител проявява все по-голям интерес към създаването на собствена серия дронове. Porsche вече са инвестирали сериозни средства за финансирането на няколко подобни проекта. Инженерите на компанията вече са почти готови с първия работещ прототип на дрон, който за в бъдеще ще бъде използван за превоз на пътници в големите градове. Oт Reuters потвърдиха информацията и внесоха уточнение, че в следващите няколко месеца Porsche ще проведат първата публична демонстрация.

 

Самите пътници ще могат да поемат контрола над управлението на дроновете, ако това е необходимо. Все пак водачите ще трябва да имат разрешение, за да шофират подобни летателни апарати. В момента данните за конкретните технически параметри остават обвити в мистерия. Идеята на Porsche, обаче е доста интересна и може да промени изцяло представата ни за възможностите на публичния транспорт. Компанията има за цел с този проект да предостави на потребителите услуга за превоз с летящи таксита.

 

 

Ако сега достигането до желана локация отнема около 30 минути използването на дрон може да намали тази стойност до едва няколко минути. Porsche ще разработят и собствено мобилно приложение, с което клиентите им да могат да поръчат и да следят движението на летателните апарати в реално време. Навлизането на влиятелна компания от ранга на Porsche не само ще изостри конкуренцията в този сегмент, но със сигурност ще ускори навлизането на първите летящи таксита в световен мащаб.

 

Вижте пет начина, по които дроновете ще автоматизират бъдещето