В по-голямата част от съществуването на марката Nokia, потребителите я свързват с два отличителни белега - високо качество или достъпна цена. Разбира се винаги е имало и изключения, както и период в който до голяма степен заради своята Lumia с Windows Phone операционна система, Nokia загуби сериозен дял от позициите си на пазара. За щастие в последните години Nokia си стъпи на краката и направи много удачни ходове в развитието си, създавайки отново качествени смартфони с достъпна цена.

 

 

Последният от тях се казва Nokia 1.3 и съвсем скоро ще се появи официално на бал свят. Благодарение на популярният блогър и инсайдър Евън Блас (Evan Blass) обаче получаваме информация за ентри левъл модела в аванс. Съдейки по това което сме виждали до момента от информациите споделяни от блогъра и тази може да се смята за достоверна.

Освен снимката която показва смартфона от почти всички страни, в които се вижда разпределението на контролните бутони и текстурата на гърба, разбираме и подробности за техническите му характеристики. Дисплеят на Nokia 1.3 е с 6" диагонал, той е IPS с Waterdrop Notch извивка за селфи камерата горе. Централният процесор е MediaTek, а оперативнта памет 1GB.  Сториджът пък е 16GB, с възможност за увеличаване на обема през microSD карта памет. Операционната система под която работи смартфона е Android 10 (Go Edition). Според информацията в Twitter, батерията която ще захранва всичко изброено до тук е с 4000mAh заряд.

 

Прочтете още: Най-добрите безплатни приложения за видеоконферентни връзки по вереме на COVID9