Приложенията за видеоконферентни разговори продължават да бъдат една от най-дискутирате теми по време на пандемията от коронавирус. Повечето водещи заглавия в този сегмент могат да се похвалят с впечатляващ трафик, който генерират през последните седмици.

Неслучайно заглавия като Microsoft Teams, Skype, Google Meet и Zoom са обект на непрестанни софтуерни ъпдейти, които оптимизират работата им, предлагайки още повече възможности на потребителите.

Няма как да пропуснем и новата функция за групови разговори Messenger Rooms, която Facebook очакват да накара повече хора да използват приложението им за общуване с любимите хора.

Сега вниманието ни е привлечено от още едно популярно заглавие за комуникация и това е Telegram. Разработчиците се похвалиха, че вече имат активна потребителска база от над 400 млн. души, което е определено е доста впечатляващо постижение.

Припомняме ви, че преди година приложението се използваше от 300 млн. души, което означава генерирането на ръст от 100 млн. за последните 12 месеца в световен мащаб, предаде 9to5mac.

 

 

Според официалните данни всеки ден в Telegram се логват повече от 1.5 млн. души, което позволява на приложението да бъде най-изтегляния софтуер в над 20 различни държави.

Разработчиците също така планират да осигурят бюджет от €400 хил., които ще бъдат разпределени между създателите на образователни тестове.

Причината е, че Telegram искат да използват база данни с всички възможни предмети и нива, за да са максимално полезни за учениците.

По този начин се надяват да улеснят обучението им в контекста на световната пандемия. Последната версия на приложението за Android също така оптимизира секцията за прикачване на файлове.

Telegram също така планират да представят собствена функционалност за провеждане на групови видео разговори. Акцент върху този инструмент отново ще бъде поверителността на личните данни на потребителите.

Ако всичко върви по план премиерата на подобна функция ще стане факт преди края на годината. Така Telegram искат едновременно да бъдат полезни, да улесняват общуването и да гарантират по най-добър начин сигурността на все по-сериозната си потребителска база.

Допълнително ще разберем детайли кога да очакваме премиерата на функцията за групови видео разговори.

 

Още от Digital: 5 безплатни чат приложения за смартфон и компютър