Технологичната индустрия е изправена пред сериозни предизвикателства през последните няколко тримесечия. Избухването на пандемията предизвика абсолютен хаос във веригата за доставки, който бе последван от хардуерна криза. Въпреки опитите на най-големите производители все още няма ефективно решение на недостига на компоненти.

Анализаторите не очакват стабилизиране на ситуацията преди втората половина на 2022г. Засегнати от проблемите доставки е и автомобилната индустрия. Смарт функциите, които предлагат съвременните коли и множеството сензори също са в ограничени количества.

Това принуждава компаниите да бъдат изправени пред неочаквани компромиси. BMW са един от най-големите брандове, който също не прави изключение. Германският гигант ще трябва да се съобрази и да се лиши от ключова функционалност в новите си модели.

Според данни на AutoBlog предстоящите версии на най-популярните автомобили на компанията няма да поддържат тъчскрийн функционалност.

 

 

Причината за необичайното ограничение е кризата с  компоненти и невъзможността BMW да си набавят достатъчен брой части за своите автомобили. В крайна сметка това ще принуди компанията да реализира премиерата на aвтомобили от ново поколение от популярни брандове, които нямат тъчскрийн. Сред тях са:

 

BMW 3 Series

BMW 4 Series Coupe, Convertible и Gran Coupe

BMW X5

BMW X6

BMW X6

BMW Z4

 

Клиентите на компанията, които закупят автомобил без тъчскрийн ще получат финансова компенсация в размер на $500. Въпросните модели ще загубят и BMW Backup Assistant, ако са оборудвани с опционалния пакет Parking Assistant. Можем да се надяваме ситуацията да не се повтори и с други големи производители.

 

Още от Digital: Топ 20 на най-скъпите серийни супер автомобили в света за 2021 година (Видео)