LastPass спокойно може да се определи като едно от най-добрите мобилни приложения за управление на пароли. Създателите му твърдят, че всяка година над 1 млрд. потребителски пароли биват откраднати и публикувани в интернет от хакери. Ако искате да се предпазите LastPass определено е едно от най-ефективните решения. В случай, че не сте изпробвали възможностите на приложението сега е подходящ момент да го направите. Причината е, че LastPass вече може да се използва безплатно от всички потребители. 

 

Досега годишният абонамент за синхронизиране на вашите пароли между различни устройства като смартфон, таблет и компютър струваше $12. LastPass предлага и специална версия за бизнес потребителите, чиято такса също е $24 за период от 12 месеца, информира Mashable. Новите абонати на мобилното приложениe ще могат да използват всичките му функционалности както на водещите мобилни платформи така и на своя компютър. Синхронизирането на паролите в различните профили вече няма да изисква премиум акаунт.

 

LastPass е един от най-популярните и авторитетни мениджъри за пароли в интернет. Основната идея е, че трябва да помните само паролата за приложението, а то ще се погрижи за всичко останало. Цялата информация е криптирана и се съхранява в облачната услуга на компанията. Дори основната парола, която използвате за LastPass се знае само от вас и не се пази в сървърите на приложението. Самият факт, че всички функции на LastPass вече са безплатни е сигурна гаранция, че повече хора ще използват възможностите на този популярен мениджър за пароли.

 

Вижте как да защитим паролите, които ползваме на компютъра си