Fortnite Battle Royale е нова игра, която е разработена от Epic Games и от няколко седмици е налична за устройствата с iOS. Компанията обяви, че работи и над Android версия, но тя ще е достъпна за потребителите на по-късен етап от годината. Fortnite Battle Royale се превърна в голям хит, въпреки ограничението, че трябва да получите показна от друг човек, за да играете. Огромният интерес към заглавието е принудил Epic Games да променят решението си и Fortnite Battle Royale вече може да се играе от всеки собственик на устройство с iOS 11 независимо къде се намира и без нуждата от покана.

 

Разработчиците са подготвени за сериозния трафик, който се очаква и са оптимизирали сървърите си за огромния брой хора, които ще се присъединят към Fortnite след премахването на ограничението за покани. Имайте предвид, че е необходим постоянен достъп до интернет, за да можете да играете, предаде PhoneArena. Ако сте се забавлявали с Fortnite на компютър или популярните конзоли ще е интересно да разберете, че интерфейса и геймплея на мобилната версия са идентични. Предвидена е опция да синхронизирате iOS и PlayStation 4 профила си, която по желание може да се блокира от смартфона.

 

Epic Games ще предоставят допълнително детайли кога да очакваме официалната премиера на Android версията на популярната игра. Това вероятно ще се случи до няколко месеца. Fortnite изправя един срещу друг 100 души в битка, която изисква да се сдобиете с оборудване и оръжиe, да построите конструкции, за да се предпазите от враговете си и др. Големината на играта е около 126 мегабайта, като са включени и различни покупки. Със сигурност премахването на системата с покани ще направи Fortnite още по-популярна сред собствениците на устройства с iOS.

 

Още от Digital: Шест игри за смартфони, които си заслужава да пробвате