Вече ви информирахме кой е най-добрият софтуер за копаене на биткойни. Генерирането на криптовалута се превърна в една от водещите тенденции в индустрията през последните месеци. Именно заради това все повече компании инвестират в мощен хардуер, с който да създават биткойни и други подобни валути. Другото нещо, което направи впечатление е огромната амплитуда в тяхната стойност, тъй като цената им така и не успя да се задържи стабилна за дълъг период от време, информира Engadget.

 

Toва е фактор, който продължава да отблъсква доста големи инвеститори да изразходват внушителни средства, за да се сдобият с криптовалута. Поведението им не е случайно, тъй като доклад на анализатори от Tokendata показват, че почти половината от виртуалните валути, които се търгуват през 2017г. могат да се окачествят като неуспешни. Oказва се, че oт общо 902 криптовалути около 46% от тях вече са се провалили в опита да направят създателите си богати.

 

Според информацията 142 от конкурентните на биткойн дори не стигат до финансиране, а 276 спират съществуването си, тъй като са измама. Един от основните методи за популяризирането на подобни валути са социалните мрежи, където още 113 подобни предложения постепенно изчезват от полезрението на потребителите. Много малък брой от виртуалните валути генерират над $10 млн. и могат да се определят като потенциални опции за бъдещи инвестиции. 

 

Вижте осем изненадващи места, където можете да платите с биткойн