Съвременните методи за комуникация са максимално достъпни за всички, което пък излага всички нас на всевъзможни рискове. Вирусите на хакерите винаги са били най-сериозната заплаха за сигурността ни, но напоследък голяма популярност набират и "фермите за фалшиви кликове". Интересът към тяй е все по-голям, което ги превръща в сериозен бизнес, който генерира огромни приходи. Много компании плащат за ботове, които да публикуват коментари, рейтинги и други постове, за да стимулират онлайн активността на потребителите.

 

 

Добър пример в това отношение е нелегална структура, която оперира в Тайван и бе разкрита от местните органи на реда. Данните на Bangkok Post разкриват, че полицията открива подобна ферма, от която са иззети 474 смартфона iPhone-а свързани към компютърни монитори и 347 200 неизползвани SIM карти, които принадлежат на местните оператори. Нелегалната организация е създадена от трима китайски граждани, които са използвали и десетки компютри и лаптопи, за да извършват престъпната си дейност, предаде TheVerge.

 

 

Първоначално властите смятат, че тримата заподозрени поддържат фалшив център за обаждания, но се оказва, че те са създали мащабна бот мрежа. Тя оперира в най-голямата китайска социална мрежа Weibo и се използва, за да промотира и изкуствено да привлича вниманието на потребителите към определени продукти, които се продават онлайн. Според данните търговците са плащали около $4400 на месец, за да се възползва от услугите на фермата за кликове.

 

Вижте как пирати и хакери си помагат, за да крадат милиони долари