Вижте още видеото в което Digital.bg ви показва 7 хитри трика на професионалните фотографи за хубави снимки във Facebook и Instagram без Photoshop

В наши дни за по-голямата част от снимките, които си правим, използваме смартфоните си. Някои от тях вече снимат с качество съпоставимо с това на професионалните фотоапарати и дори имат функции, които не са достъпни за тях. Фотографският софтуер при смартфоните разкрива много възможности и по тази причина без да се замислим можем да кажем, че една от основните причини социалните мрежи да са толкова популярни е именно възможността да носим джобен фотоапарат навсякъде с нас.

 

7 хитри трика на професионалните фотографи за хубави снимки във Facebook и  Instagram без Photoshop (Видео) | Digital.bg

 

Въпреки цифровизацията и смартфоните обаче, в наши днес все повече потребители се завръщат към ретро технологиите. Нагледно доказателство за това е последният ефектен фотоапарат, който представи компанията Polaroid. Той е малък, дори джобен и може да прави инстантни снимки. Някои от вас сигурно си спомнят 90-те години на миналия век, когато правенето на такива снимки беше истински хит, но не всеки можеше да си позволи да има това чудо на техниката.

Всъщност именно Polaroid бяха доайените, създавайки фотоапарта, който може директни да разпечатва снимка. Или ако трябва да сме по-точни, той не я разпечатва, а я проявява на принцип подобен на този при проявяването на лентата при класическите фотоапарати.

 

 

С габарити 105мм на 84мм на 61мм, Polaroid Go се превръща в най-малкото в света аналогово устройство за моментна фотография. Джаджата има обектив със 100мм фокусно разстояние и има функция за двойна експоцизиция.

Забележете, фотоапаратът има и специално огледало, в което можете да се оглеждате преди да си направите селфи. Бутонът за спусък е само един и се намира в задната част. По тази причина трябва да използвате таймер за такива кадри на самоснимачка.

Името Polaroid Go не е случайно. То подсказва, че фотоапаратът използва фирмената лента Go с размер 66.6мм на 53.9мм. Благодарение на нея крайният резултат който се получава са снимки с почти квадратна форма с размер 47мм на 46мм. Със сигурност трябва много добре да преценявате какво снимате, защото една лента включва общо 16 снимки. Батерията на Polaroid Go пък му е достатъчна за само 15 ленти.

 

 

Цената на Polaroid Go ще бъде около 240 лева, като старта на продажбите е планиран за 27 април тази година.