TikTok е по-популярно приложение от Facebook сред най-младите потребители. Тийнейджърите са най-активни в своите профили и са с водещ принос за невероятния успех в световен мащаб. Кратките видео клипове се превърнаха в глобален хит, но също в източник на впечатляващи приходи за своите създатели. Вече има много акаунти с милиони последователи, които генерират невероятна печалба от видеото, което ъплоудват в TikTok.

Бизнес възможностите, които предлага приложението го превръщат в по-атрактивен избор за инфлуенсърите. Специфично законодателство и обществени нагласи в някои страни, обаче доведоха до някои ограничения в работата на TikTok. Популярното заглавие успя да преодолее забрани в някои страни, включително и в САЩ, което може да се отрази негативно на впечатляващата му популярност.

Все пак разработчиците от ByteDance са изправени пред постоянен натиск да променят различни елементи от TikTok, за да отговарят на актуалните регулации в отделните страни. Сега разбираме за поредната санкция, която ще създаде затруднения за представителите на най-младата възрастова група.

 

 

Строгите изисквания на правителството в Китай въвеждат сериозна промяна в работата на приложението. В официална публикация в своя блог ByteDance потвърдиха, че подрастващите няма да могат да използват TikTok за повече от 40 минути дневно. Новата мярка засяга потребителите, които все още нямат навършени 14 години.

Другото ограничение за подрастващите в тази категория е, че не могат въобще да използват приложението в периода между 22:00 и 6:00 всеки ден. Алгоритмите на TikTok също така селективно ще показват съдържание, което е подходящо за възрастовата им група. Налагането на подобни мерки е залегнало в законодателството на Китай, като ByteDance няма как да подминат препоръките на правителството.

 

Още от Digital: 3 хитрости, които ще направят TikTok профила ви популярен (видео)