Xiaomi Pocophone F1 продължава да е един от най-търсените смартфони сред потребителите, които искат премиум функции и качество, но на по-ниска цена. Този смартфон бе представен преди две години и мнозина анализатори очакват в следващите месеци да видим наследник на Pocophone F1. Популярността на смартфона е причината Xiaomi да вземат стратегическото решение POCO да продължи да оперира като самостоятелен бранд.

 

Eдва ли е изненадващо, че първия смартфон на новия бранд ще бъде именно Pocophone F2. Успоредно с това се работи над бюджетна версия, която ще е достъпен като Pocophone F2 Lite, съобщава gsmarena. Според наличната информация този модел ще се захранва от Qualcomm Snapdragon 765G процесор, който е допълнен от 6GB RAM. Дългият живот с едно зареждане отново ще е предимство на смартфона, тъй като ще има 5000mAh батерия.

 

Очаква се POCO да реализират премиерата на три смартфона преди края на годината. Със сигурност поне един от тях ще предложи поддръжка на 5G технологията. Остава да разберем какви са другите технически спецификации и дали Pocophone F2 ще има мощен Snapdragon 865 процесор. Отделянето на POCO в самостоятелен бранд е интересно решение от страна на Xiaomi. Времето ще покаже дали това е успешна бизнес стратегия.

 

Oще от Digital: Xiaomi вече са четвъртият най-голям производител на смартфони в света