Ferrari също планират да се присъединят към набиращата популярност тенденция в разработването на електрически автомобили. Повечето големи производители започнаха да разработват EV версии на най-популярните си модели. Лично шефът на италианския бранд, Серджо Маркионе потвърди официално, че почти всичките автомобили на Ferrari ще са хибриди до 2022г. Клиентите им ще разполагат с възможността да изберат много малък брой модели, които се задвижват от стандартните бензинови двигатели, предаде BusinessInsider.

 

Данните бяха разкрити по време на среща на главния изпълнителен директор с инвеститорите на Ferrari, информира BusinessInsider. Решението да се премине към хибриди е провокирано от желанието на компанията да продава повече автомобили годишно, както и да отговори подобаващо на все по-строгите изисквания за емисии и икономия на горивото. Именно заради това Ferrari ще се наложи да намерят оптимален баланс между хибридите и традиционните модели, които имат двигатели с вътрешно горене в портфолиото си. 

 

 

Италианският производител ще инвестира сериозни средства за "хибридизиране" на сегашните си двигатели с 8 и 12 цилиндъра. Това няма да е лесен и бърз процес, но е задължителен компонент от бъдещата им стратегия. Феновете на Ferrari ще продължат да изискват максимална мощност и традиционния звук на двигателя свързан с популярните им модели дори от хибридните автомобили на Ferrari. Времето ще покаже дали компанията ще успее да се адаптира към всички тези процеси в индустрията.

 

Oще от Digital: Как Ferrari се превърна от производител на автомобили в мултимилионен бранд