Една от основните причини за забавянето на премиерата на Galaxy S8 е желанието на компанията да използва мощния Snapdragon 835 процесор. Именно заради това Samsung няма да използват MWC 2017, за да представят устройството, а ще проведат специално събитие в кра на март. Официалните продажби на Galaxy S8 се очаква да стартират през април. Samsung ще запазят традицията и ще представят втора версия на смартфона, която има по-голям дисплей.

 

Двата модела Samsung Galaxy S8 са оборудвани с извити от двете страни дисплеи. Това е причината Samsung да не използват името "еdge" тъй като смартфоните споделят тази характеристика. Вместо това по-големият смартфон ще се казва Galaxy S8 Plus. Популярният блогър "@evleaks" разкри, че финалното име на устройството ще е Samsung Galaxy S8+. Изборът на този символ вместо изписването на думата Plus е провокирано от желанието на Samsung да го диференцират от моделите на Apple.

 

Oчаква се дисплеите на моделите да са с 5.8 и 6.2-инчови диагонали, като те няма да имат рамка от двете страни. Батериите са със заряд от 3250mAh и 3750mAh. Samsung Galaxy S8 и S8+ ще са първите смартфони на компанията, които използват новата гласова услуга с изкуствен интелект Bixby и работят с Android 7.0 Nougat. Предстои да видим каква ще е цената на двата смартфона на европейския пазар.

 

Вижте как изкуственият интелект на Samsung Galaxy S8 ще поддържа осем езика