Астрономическото лято е съвсем близо. То ще настъпи в 21:44 часа българско време на 20 Юни 2020 и това ще бъде най-късата нощ в година. Едва ли има някой, който да не си мечтае цяла зима за този момент, в който ще се стъмни след 21ч, а сутрин се съмва преди 6ч.

Независимо от COVID-19, лятото идва и време за почивка. Още повече, че вече са отворени границите към голяма част от страните в Европа, включително към Гърция, която е сред предпочитаните дестинации за уикенд почивка на българите.

 

 

Тази година цените на шезлонгите и чадърите на плажа трябва да е по-ниска от отбикновено, но въпреки това има хора, които предпочитат да лежат върху пясъка.

Със сигурност ще се съгласите, че има един момент на плажа, който мразят всички. Този в който върху плажната кърпа попадне пясък и трябва да я изтръсквате от него. А ако е мокра? Тогава вече дискомфорта ви е гарантиран. Пясъкът започва да полепва по тялото ви и да драни кожата.

Оказва се обаче, че находчив производител на плажни къпи е открил лесно и ефективно решение на проблема. Във видеото, което сме приложили над тази статия, можете да видите въпросната кърпа, по която просто пясък не се задържа.

Това се дължи на факта, че структурата ѝ е мрежеста. Тя не само не задържа пясък, но също така и не се мокри. Платнището се захваща с колчета, подобно на палатка и така не се вее от вятъра. В долната му част има джоб за съхранение на вещи.

 

 

По информация, която намираме в Интернет обаче материалът не толкова мек и приятен за лежане, както този на стандартната плажна кърпа. Но в крайна сметка всички трябва да прецени което предпочита – мека подложка за лежане или липса на драскащ пясък.   

 

Още от Digital.bg: Samsung ще произвежда 5G хардуер за Huawei

 

Музика: Bensound.com