Sony представиха нова по-мощна версия на конзолата PlayStation 4. Името на устройството е PlayStation 4 Pro и потребителите ще могат да го купят на пазара от 10 ноември на цена от приблизително €355. Актуализиранaта версия на конзолата е създадена специално за най-запалените геймъри и освен по-мощния хардуер включва поддръжка на 4K резолюция и HDR видео. Sony PlayStation Pro разполага с вграден твърд диск с капацитет от 1ТВ.

 

Новата конзола работи с по-бърз процесор х86-64 AMD "Jaguar" с осем ядра и по-мощен графичен чип, който осигурява производителност от 4.2 терафлопа, предаде VentureBeat. Другите характеристики на PlayStation 4 Pro включват 8GB GDDR5 RAM, Blu-ray оптично устройство, три USB 3.1 и HDMI портове, поддръжка за Bluetooth. Пълните размери на конзолата са 327х295х55 милиметра при тегло от 3.3 килограма. 

 

Sony PlayStation 4 Pro ще може да се използва с новите очила с виртуална реалност на компанията, чиито продажби се очаква да стартират през октомври. Конзолата е съвместима с Dualshock 4 контролерите и е създадена като директен конкурент на Microsoft Scorpio. Въпросният модел също възпроизвежда 4K съдържание, но ще се появи на пазара през следващата година. Sony са разработили още по-тънка и лека версия на стандартния PS4 модел, която ще може да се купи за приблизително €267. 

 

Вижте игрите за Sony PlayStation ще са достъпни за смартфоните с Android и iOS