Социалната изолация показа, че е възможно огромни групи от хора да продължат да работят и да бъдат креативни от домовете си. Въпреки ограниченията много потребители откриха нови начини как да продължат да бъдат активни във виртуалните офиси. От началото на пандемията се отчита голям трафик на онлайн услуги за видеоконферентни разговори, обработка на фото и видео, офис приложения, облачни платформи, бизнес комуникация, съвместна работа и обучение в реално време.

Canva е името на атрактивна платформа за графичен дизайн, която се радва на впечатляваща популярност от началото на кризата с COVID-19. Увеличаващият се брой хора, които работят от домовете си има основен принос за това Canvа да се превърне в петият най-скъп стартъп в света. Последната вълна от инвестиции привлечени от платформата е в размер на $200 млн, което оценява компанията на около $40 млрд., съобщава BBC.

Така Canva успява да удвои стойността на своя бизнеса само за пет месеца.

 

 

Атрактивната платформа е създадена преди осем години от Мелани Пъркинс и Клиф Обрехт, които в момента притежават около 36% от акциите на Canva. Според официалните данни повече от 60 млн. потребители регистрирани от над 190 държави използват възможностите на услугата. Повече от 500 хил. души плащат за премиум абонамент, като сред тях личат имената на Zoom, PayPal, Marriott International и American Airlines.

Финансовите експерти очакват приходите на Canva да надхвърлят $1 млрд. до края на календарната година. Съоснователите на платформата за графичен дизайн обявиха официално плановете си да дарят 30% от благосъстоянието на компанията за благотворителност. Само през последната година са назначени повече от 1000 служители, които оперират в офисите на Canva в Сидни и Манила.

Имената на големите инвеститори включват T.Rowe Price, Franklin Templeton, Sequoia Capital Global Equities, Bessemer Venture Partners, Greenoaks Capital, Dragoneer Investments, Blackbird, Felicis и AirTree Ventures. Другите стартъпи, които могат да се похвалят с по-висока пазарна капитализация от Canva ($40 млрд.) са ByteDance, Stripe, SpaceX и Klarna.

 

Още от Digital:  Най-добрите безплатни онлайн редактори на PDF файлове