На конференцията I/O Google разкриха какви ще са хардуерните изисквания на устройствата за виртуална реалност поддържащи платформата Daydream. За съжаление, според сайта PhoneArena, тези изисквания са толкова големи, че повечето съвременни смартфони изобщо няма да ги покрият. Това означава, че прибързаното купуване на подобно устройство може да се окаже грешка.

 

От сайта не обясняват подробно какви точно са тези характеристики, но твърдят, че реално дори Nexus 6P –  смартфонът от висок клас на Google – не ги изпълнява. Самата компания препоръчва на потребителите да не избързват и да помислят за това да си закупят устройството за виртуална реалност „след няколко месеца”. Програмистите обаче биха могли да използват Nexus 6P в комбинация с платформата Daydream, за да създават приложения за виртуална реалност.

 

Още от Digital: MediaTek ще представят първите процесори, които поддържат платформата Google Daydream

 

Google не случайно сами спират потребителите да не бързат с купуването с устройство поддържащо Daydream. Един смартфон, който не покрива всички изисквания, не просто няма да създава истинско изживяване, но може и да доведе до физически неразположения у потребителя, като например световъртеж. Накратко, за да могат да възпроизвеждат приложения с виртуална реалност, устройствата трябва да имат голяма резолюция на екрана и висока скорост на опресняване на картината.