Търсачката на Google e предпочитан избор за стотици милиони потребители, независимо какво съдържание искат да открият в интернет. Един от аспектите, в които е най-полезна е свързана с пускането на музика и откриването на текстовете на любимите песни. Това е много полезна функция, тъй като позволява с минимални кликвания да разберете какво се пее в дадено парче директно от Google Search без да стартирате други връзки.

 

По този начин най-малкото си спестявате ценно време.Създателите на популярната платформа Genius.com, които вече десетилетие специализират в предоставянето на текстове на песни обвиниха Google, че копира файловете им. Според тях многократно са опитвали да обсъдят ситуацията с компанията, но без успех. Най-голямото доказателство за думите им са апострофите, които Genius.com добавят към текстовете на парчетата в своя уеб сайт.

 

Системата им за публикуване на текстове включва конкретна поредица от символи с права и извита форма, които изписват думата "червени ръце" в морзовата азбука. В момента има стотици текстове на песни в търсачката на Google, които съдържат тази маркировка. На този етап от Google отхвърлят офицаилно обвиненията на Genius.com с твърдението, че лицензират текстовете съобразно договори със свои партньори от трети страни.

 

Още от Digital: Пет функции за търсене, които Google премахна, но можем да възстановим