В това свое видео ревю ще ви покажем един нов модел смарт телевизор, който нагледно успя да ни докаже, че за не голяма сума пари, можем да получим огромна зрителна площ с кристално качество, бърз хардуер, интиуитивен софтуер и много и различни функции, които са се побрали в красив и ефектен корпус. Уважаеми дами и господа, нямаме търпение да ви запознаем от близо с Philips 58PUS8505, който на някои места можете да намерите с кодовото име „The One“, което не е случайно предвид качеството на устройството.

 

 

На първо място тук ще акцентираме върху изчистеният и изключително елегантен дизайн на телевизора. Той има сива, изцяло метална рамка, която е съвсем тънка в три от страните около екрана, а долу е една идея по-широка, но също много по-тънка в сравнение на конкурентни модели телевизори в този ценови клас.

Дизайнът на The One много наподобява този на миналогодишната премиум серия 8 на бранда. Характерен момент е тук е, че логото на Philips не се намира централно долу, набивайки се на очи, а е изнесено в долната, лицева, лява част на телевизора.

 

 

Стойката на 58PUS8505 също е много елегантна и идеално допълва визията на телевизора. Тя е стабилна и не позволява на голямото тяло на корпуса да се разклаща, дори когато е поставен върху по-нестабилна маса. Стойката не е статична и позволява да завъртате телевизора настрани, без да ви се налага да я местите. Това отбелязваме като голям плюс, който за съжаление в наши дни голяма част от производителите на телевизори не предлагат.

В задната част на стойката е предвидено място с капак, под което сеп оставят кабелите за захранване и свързване. Така те не се виждат и няма да развалят цялостната визия на интериора ви.

 

 

Задната част на корпуса на телевизора е черна като в периферната част тук е скрит тристранен Ambilight. Тази фирмена технология на Philips ни е позната от предишните поколения на бранда и е тяхна запазена марка. Освен ефектно решение за интериорно осветление, при което от опит можем да ви кажем, че нямате нужда от допълнителни амбиентни лампи в стаята, LED подсветката играе и благоприятна роля по отношение възприемането на образите, които гледаме на телевизора. Имаме предвид, че очите ни възприемат светлините от Ambilight като естествено продължение на картината коя върви на екрана.

Така 58 инчовият телевизор изглежда още по-голям. Както подсказва и наименованието му, Philips 58PUS8505 има 58“ екран. Той е 4K Ultra HD LED с резолюция 3840x2160 пиксела. Телевизорът има Видео процесор P5 Perfect Picture, разполага с HDR10+ и с Dolby Vision. Едва ли има нужда да говорим и описваме много картината която предва екранът – просто го погледнете и сами преценете. Ние само ще кажем, че останахме с много добри впечатления по време на тестовете си.

 

 

Разбира се, ако светлината не ви е приятна или предпочитате да гледате новините без нея, можете да изключите Ambilight и да го пуснете например когато гледате филм или играете игра.

Да предвид големите размери на екрана си Philips 58PUS8505 е изключително подходящ за свързване на геймърка конзола към него или за директна игра онлай на него. Имате идеалните предпоставки и за двете. От една страна имате мощен процесор и други псраметри на хардуера, в комбинация с интуитивен софтуер, които ще разгледаме подробно след малко, а от друга върху гърба на телевизора имате огромен арсенал от изходи и приложения. общо 4 цифрови аудио/видео входа HDMI, 2 USB порта, сателитен конектор, общ интерфейс Plus (CI+), оптичен цифров аудио изход, Ethernet-LAN RJ-45 и 3.5мм изход за свързване на слушалки или външна колона.

Свързването на външни устройства може да става и безжично, защото е наличен Bluetooth 4.2. Интернет свързването става чрез Wi-Fi 802.11ac, 2x2, двулентова антена. Вграденото озвучение е с изходна мощност 20W, която е съставена от два широколентови високоговорителя.

 

 

Тук идва момента да кажем и няколко думи за споменатите хардуер и софтуер. Процесорът на телевизора 4-ядрен, а вградената памет е 16GB върху която можете директно да записвате съдържание. Сред големите преимущества на 58PUS8505 е операционната му система, която е много бърза, функционална и интуитивна. Става дума за Andoid TV 9 (Pie).

 

 

Той ви позволява лесно да сваляте различни приложения от магазина на Google, а за улеснение базово имате YouTube, Netflix, Amazon instant video, BBC iplayer и други. Сред Smart функциите на телевизора, не можем да не отбележим наличието на SimpleShare, интерактивната телевизия HbbTV, Pause TV и USB запис.