В това свое видео ревю, ще ви покажем един по-нестандартен Smart телевизор, който успя да ни впечатли значително по време на тестовете ни. Той е с красив дизайн, добри технически характеристики, ефектна подсветка и скандално добро озвучение. Уважалеми любители на новите и интересни технологии - Philips 55PUS8804.

 

 

Несъмнено първото нещо което ни прави впечатление във Philips 8804 е неговият дизайн. Той е доста по-разчупен в сравнение със стандартните телвизори, които най-общо казано изглеждат като правоъгълник с рамка около дисплея. Тук рамка в три от страните почти липсва, а долу пространството е заето от сива текстилна мрежа. Под нея се намира озвучението, което е и един от основните акценти в телевизора на Philips. Но какво точно се крие под мрежата ще разберете малко по-късно. Пропдължавайки да разглеждаме дизайна на устройството, ще акцентираме върху елегантната му прозрачна стойка, състояща се от две брандирани прави крачета. 8804 стои около сантиметър над повърхността върху която е поставен и това прави общото му излъчване още по-нестандартни. Разбира се, ако желаете да монтирате телевизора върху стена, Philips ви дават възможност да монтирате VESA стойка.

 

 

Една от отличителните черти на телевизорите Philips в наши дни е характерната Ambilight светодиодна подсветка в 3 от страните зад телевизора.  Чрез нея визуално се продължава образът на телевизора, защото диодите копират цвета на съдържанието върху екрана. За по-прецизна настройка, Philips ви дават възможност за калибровка, от менюто на телевизора избирате какъв цвят е стената зад него. Ето и крайният резултат. Освен всичко друго Ambilight стои и много ефектно. 

 

 

Докато погледът ни е върху гърба на телевизора ще отбележим, че всички изходи са изнесени в лявата част на телевизора, а захранващият кабел се включва в дясно. Имате цели 4 HDMI порта, които поддържат HDCP 2.2, имат  4K съдържание и канал за връщане на аудио сигнал. Единият от двата USB порта е от по-бързата версия 3.0. Имаме още оптичен Цифров аудио изход, сателитен конектор, Ethernet-LAN RJ-45, ляв и десен аудио вход и изход за слушалки. Последната екстра е все по-рядко срещана при новите телевизори и по тази причина, ще похвали Philips за наличието ѝ тук.

 

 

Споменавайки звук, ще отбележим, че купувайки Philips 55PUS8804 няма да имате нужда от допълнителен саунбар, защото в телевизора в вградено изключително силно и качествено озвучение, дело на Bowers & Wilkins. В телевизора са вградени 2 високоговорител за средни и високи честоти с по 7.5W мощност всеки и събуфър с още 30W. За фини настройки имате 5-лентов еквалайзер, като са налични още Dolby Atmos, подобрение на басите и изравнител на нивото на звука от Dolby. Звукът е с изкуствен интелект, който се самообучава от това как употребявате телевизора си. Нормално, все пак Philips S8804 е Smart и има мощен 4-ядрен процесор. Той работи под операционна система Android TV 9 (Pie). Базово имате инсталирани Google Play за филми и музика, Youtube, Netflix и още куп други полезни приложения.

 

 

Както подсказва и наименованието на модела Philips 55PUS8804 е с 55" диагонал. Матрицата е LED 4K Ultra HD. Резолюцията от 3840x2160 ви гарамтира изключително добра детайлност. Цветовете на които пресъздава телевизора са максимално реалистични, цветовата гама е 90% DCI/P3, а черно е  наистина черно. Това със сигурност ще оценят хората които са истински киномани, като и тези, които играят игрови конзоли на телевизорите си. Телевизорът е с видео процесор P5 Perfect Picture и подобрява картината си чрез Micro Dimming Pro, Dolby Vision и HDR10+.

 

 

Дистанционното на Philips 8804  е мултифункционално. Имате бързи бутон за Ambilight, Netflix и други. Върху гърба му пък има пълнорамерна клавиатура и джойстик.