Вижте още видео ревюто: Philips 58PUS8505 - Огромен смарт телевизор с ниска цена

 

Във време като сегашното, в което COVID-19 пандемията налага все по-често да сме си вкъщи, едно от технологичните устройства, които най-масово се търсят сред потребителите е телевизорът и по-конкретно умният такъв, който съчетава в себе си много и разнообразни функции, а не е просто средство, на което гледаме телевизия. В това свое видео ревю, Digital.bg ще ви покаже един от най-добрите представители на сегмента Smart TV. Уважаеми любители на новите и интересни технологиии - Philips 43PUS9235.

 

 

И така, време е да кажем няколко думи за дизайна, който с една дума е – впечатляващ. Все пак PUS9235 е представител на премиум сегмента и не можем да очакваме друга визия от него. Цялата лицева част на телевизора е направена от метал с приятна за окото обработка. Като тук ще отбележим, че тази лицева част не е никак голяма, предвид че рамката около дисплея е съвсем тънка.

Това освен дизайнерски мотив, играе роля и на спомагателен при възприемането на образите върху екрана. Благодарение на тънката рамка образът изглежда като свободно реещ се, а не като затворен в някакво пространство, както при телевизорите с дебели рамки. Конкретно тук, а и при смарт телевизорите на Philips като цяло, за свободата и оптичното продължаване на образа значително допринася и фирмената светлодиодна технология Ambilight 3.

 

 

При PUS9235 тя е тристранна и има на разположение много ефектната стендбай функционаност Ambisleep. Едва ли има какво толкова да говорим за същността на технологията Ambilight, при положение, че вече сме я разглеждали в много наши ревюта на телевизори Philips, но само ще обобщим. Каритната наистина изглежда още по-добре, когато е визуално продължена от диодите.

Тук е момента да преминем към самата картина и качеството ѝ. Истината е, че някои потребители нямат нужда от чак толкова огромни телевизори по редица причини, като основната липсата на достатъчно голямо пространство за поставянето им. Замислете се, ако канапето ви се намира под 250 сантиметра от мястото където е позициониран телевизорът ви, например огромната 58“ зрителна площ на Philips 58PUS8505, който ви показахме наскоро, няма да може да разгърне пълният си потенциал. В такива случаи е препоръчително да вземете по-малък телевизор, като например Philips 43PUS9235, който разглеждаме тук.

 

 

Дори по-малкият дисплей има още едно индиректно преимущество, а още по-голямата детайлност на образа, в сравнение с телевизорите с по-големи дисплеи. При тестваният тук 43PUS9235 4K Ultra HD резолюция в комбинация с 43“ дисплей допринасят за 102 пиксела за инч плътност и само 0.2479мм размер на всеки от пикселите. Това означава, че от колкото и близко разстояние да се вглеждаме, не можем да забележим очертанията на пикселите, както да речем при един 50-инчов Full HD телевизор.

Тази детайлност при премиум модела на Philips влияе добре и на очите ни, като намалява умората след продължително гледане. Впрочем PUS9235 има и редица филтри и настройки, които намаляват вредното за очите бяло лъчение. Като не си мислете, че наравно с това не е е било поработено и по гарантирането на почти идеално черен цвят, който е много важен за тъмни сцени на екрана.

 

 

Така по време на тестовете си забелязваме ясно изразени различни нюанси, а не само едно общо черно. Тук ще отбележим, че картината е с 50hz честота на опресняване. Philips PUS9235 е съвместим с всички основни HDR формати, включително HDR10 + и Dolby Vision. В реално време контрастът, цветът и нивата на яркост се регулират от кадър до кадър.

И така идва ред да кажем няколко думи за видео процесорът P5 Perfect Picture Engine, който Philips са интегрирали тук. Той е и една от основните причини за изключително качествените изображения, които виждаме тук. Разбира се важен съпътстващ фактор е и наличието на изкуствен интелект с програмно обучение. За по-любознателните ще споменем, че крайният резултат е базиран на обработката на резултатите от невронната мрежа. Така се оптимизират параметрите на отчетливостта, цветовете, контраста и плавността на движението на обектите в кадър. Процесорът позволява на 9235 да ъпскейлва съдържание което гледате, подобрявайки качеството на картината.

 

 

За качественото видео изживяване допринася и впечатляващото вградено озвучение на Philips 43PUS9235. Ако загледате стойката на телевизора, ще забележите, че тя играе ролята и на саундбар. Него обаче ще разгледаме подробно в отделно видео ревю, защото повярвайте ни – доста е специален, все пак зад него стои сътрудничество с небезизвестните Bowers&Wilkins. Тук по-скоро ще изтъкнем една от съпътстващите аудио функции, които ви предоставя телевизора на Philips.

Това е възможно чрез DTS Play-Fi Аудио функция да се свързва със съвместими високоговорители във всяка стая. Така например можете да слушате мача който гледате на телвизора в хола си, докато отивате да си вземете бира и изпукате пуканки.

 

 

И на финала на тази част от обзора, който посветихме на Philips 43PUS9235, не можем да не обърнем внимание и на дистанционното му, което е с не по-малко премиална визия от самия телевизор. Със сигурност ключов елемент тук е, че в задната част на корпуса Philips са използвали висококачествена шотландска кожа Muerhead. Лицевата част е метална и забележете нещо много важно – бутоните са с подсветка. Ето това е екстра, която винаги сме искали от едно дистанционно, но до този момент не ни се е случвало да срещаме при тестван от нас телевизор.