Вижте още видео ревюто на Nokia 5.4 - Смартфон с красив дизайн, добри технически характеристики и ниска цена

 

Когато ви кажем, че днес ще тестваме компютърен монитор, голяма част от вас си казват „Какво пък толкова нестандартно и интересно може да има в един монитор, че той да се отличава от всички останали?!“ В повечето случаи ще сте прави, но не и в този. Като цяло рядко тестваме монитори, но когато на пазара се появи нещо нестандартно и интересно, то си заслужава да бъде показано. Уважаеми дами и господа – Philips 279C9

 

 

Още тук ще акцентираме върху нещо, за което Philips печелят точка още при разопаковането на монитора. В кутията намираме всички, кабели от които имаме нужда за да го свържем към компютъра си, а не ни се налага тепърва да търсим и купуваме такива.

Нещо като тенденцията която има при съвременните смартфони, някои производители да не слагат зарядно в комплекта – което е изключително неприятно, особено когато си дал над 2000 лева и просто искаш да сложиш SIM картата си и да използваш устройството. Но да се върнем на Philips 279C9. В комплекта влизат общо 4 кабела - HDMI, DP, USB Type-C към C/A и захранващ.

Стойката изглежда доста стабилна и основната ѝ част е със сериозни размери. Дизайнът ѝ е малко нестандартен и възможно да не допадне на всички потребители. В квадрата е вградена кръгла дупка. На нас конкретно единодушно ни допадна това решение на Philips, защото знаем нещо, което вие все още не.

 

 

Този кръг има своята функционална задача, която вече сме сигурни, че ще наклони везните в полза на Philips при коментарите ви. Всъщност кръгът играе ролята на движещ елемент в стойката, който позволява на тялото да с върти на 175 градуса. Изключително полезно решение. Представете си ситуацията в която клиент стои пред вас и искате да му покажете нещо на монитора. Ако това беше стандартен монитор, щеше да се започне едно местене на целия корпус или „Ако искате елате при мен, да ви покажа нещо...“ А така просто завъртате екрана благодарение на стойката му.

В същото време няма да се оплетете в кабели, защото в гърба на стойката има специален канал за тях. Винаги сме харесвали устройства, които имат тази екстра. Тя не само скрива кабелите, но и реално така бюрото ни е много по-подредено. А тук в конкретната ситуация със 175-градусовото въртене на стойката, тази екстра си е направо наложителна. Заради красивият си дизайн с почти пълна липса на рамка около екрана и заради функционалността на стойката си, Philips 279C9 получи престижната награда на RedDot 2020.

 

Всъщност стойката на монитора има още доста, по-стандартни възможности за регулиране. Във височина движението ѝ е до 130мм. Фронталният наклон е диапазона от -5 до +20 градуса, а също така екранът има възможност да се върти в 90 градусов спектър.

Дисплеят на монитора е IPS LCD и използва W-LED подсветка. Диагоналът, както подсказва и наименованието на модела е 27", а резолюцията е QHD - 3840x2160 пиксела. Респективно плътността на пикселите за 1" е 163ppi, с 0.1554мм размер на всеки от пикселите. Това гарантира изключително добра детайлност на образите, дори да гледаме екрана от по-близко разстояние.

 

Панелът е с 60Hz честота на опресняване и с 5мс време за реакция. Яркостта е 400 cd/m², а Mega Infinity DCR Smart контраста 1300:1. Предаването на цветовата гама е 90.7% NTSC и 109% sRGB. Нещо което също ще отбележим е DisplayHDR 400 серификацията, която вкупом с всичко друго изброено до тук, допринася за идеалната картина, която пресъздава монитора на Philips.

Върху гърба на монитора има огромно количество изходи и приложения. Имате общо 4 пълнорамерни USB 3.2 порта, както и един Type-C. Двата горни от Type-A портовете са fast charge и поддържат до 65W. Портовете служат както за пренос на данни, така и за зареждане, включително и на смартфони и съвременни лаптопи с Type-C порт. Спомнете си какво казахме в началото на ревюто ни – в окомплектовката на монитора има преходен кабел към Type-C. И така, върху гърба на Philips 279C9 има още аудио жак, захранване, DisplayPort 1.4 и 2 цифрови аудио/видео входа HDMI 2.0.

 

Към настоящият момент, цената на монитора Philips 279C9 в България е точно 1000 лева.