Не бива да се подценява значението на архивирането и защитата на нашите данни. Но днес намирането на подходящия за тази цел инструмент може да е истинско предизвикателство за онези, които не са достатъчно запознати по темата.

 

Предлагаме на вниманието ви 5 онлайн услуги за архивиране, които се синхронизират с Windows джаджи. Информацията е на Make Use Of.

1. Dropbox

Dropbox все още е един от най-добрите варианти за съхранение в облак, независимо дали сте регистриран потребител с безплатен или платен акаунт. Ако се спрете на този вариант Dropbox папката на вашия компютър автоматично ще се синхронизира с всички ваши други устройства, включително смартфони, таблети, компютри и лаптопи. Всички видове файлове могат да се синхронизират без проблем.

2. OneDrive

OneDrive предлага автоматична синхронизация на всички видове файлове, но тя е особено полезна, ако сте вградени в екосистемата на Microsoft Office защото OneDrive е интегриран добре с целия пакет от офис приложения. В противен случай, това е просто една основна услуга, която се синхронизира с компютри, лаптопи и мобилни устройства. Към настоящия момент, безплатния OneDrive акаунт ви ограничава до 5 GB пространство. Това може да ви е достатъчно за текстови файлове и документи, но не и ако искате да направите резервно копие на изображения и видеоклипове.

3. Google Drive

Google Drive е най-добрата услуга за съхранение в облака днес, ако търсите безплатно решение. Drive синхронизира всичките ви файлове с множество устройства, включително PC, Mac, Android и iOS устройства. Той също така се интегрира безпроблемно с Google Docs.

4. MEGA

MEGA предлага мобилни приложения (включително и за Windows Phone) и десктоп клиент. Всичко е криптирано от край до край с AES криптиране, а файловете могат да бъдат публично споделени и разгледани. Безплатният акаунт предлага невероятните 50 GB пространство за съхранение.

5. Copy

Copy е изключително популярна услуга между потребителите, които искат много безплатно пространство за съхранение на файловете си. Безплатният акаунт започва с 15 GB, като за всеки поканен приятел, компанията добавя 5 GB към първоначалните. Copy предлага неограничено пространство, получено чрез покани. Copy има и функция за трансфер на вече качени файлове в други облачни системи. 

 

Вижте 5 неща за архивирането на информация, които е добре да знаем