В последно време анимираните GIF файлове възвърнаха своята популярност и се използват често, особено в комбинация с емотикони, за да изразят чувство, състояние, мнение или настроение.

 

Вместо обаче да се ровите в интернет за да откриете подходящ за вашия случай, може сами да създадете GIF файл, който след това да споделите. Предлагаме ви информацията на CNet за 5 бързи начина за създаване на GIF файлове.

1. Imgur

Imgur се превърна в хит за споделяне на снимки. Imgur е място за публикуване и разглеждане на изображения, но предлага възможност и за създаване на GIF файлове. Трябва само да поставите линк към видео от YouTube, Vimeo и други сайтове, след което трябва да изберете коя част от видеото да се превърне в GIF. Можете ако желаете да добавите текст и след това може да свалите готовия файла на вашия компютър или да го споделите.

2. DSCO

Това приложение е само за iPhone, има изчистен интерфейс и целия процес на създаване на GIF файлове е изключително лесен. Просто насочете камерата си към нещо, натиснете и задръжте бутона за снимане. След като запишете видео с продължителност 5 секунди, може да добавите филтри. Приложението автоматично ще запише готовия GIF файл в Сmera roll и сте готови да го споделите в Instagram, Facebook и на други места.

3. Boomerang

Boomerang е на Instagram. Приложението позволява на потребителите да създават кратко и повтарящо се видео с продължителност от една секунда. Насочете камерата към нещо и натиснете бутона за снимане. Тъй като процеса е автоматичен, не можете да контролирате дължината на GIF файла. Готовите резултати може да споделите на Instagram, Facebook и на други места.

4. Gifs.com

Gifs.com предлага бърз начин за създаване на GIF файлове от всяко видео в YouTube. След като поставите линк към дадено видео в YouTube, сайтът ви позволява да изберете началната точка и да решите колко дълго искате да е вашия GIF, но не може да е по-дълъг от 15 секунди. След това натиснете „Create GIF“ и сте готови.

5. Giphy Cam

Giphy Cam е изключително забавно приложение за създаване на GIF файлове, което за съжаление е достъпно само за iOS. Приложението идва с много филтри, които добавят закачливи ефекти към GIF файловете. Можете да регулирате ефектите и да изберете да се показват в реално време, тоест докато снимате GIF-а. Когато сте готови, можете да запишете GIF файла на телефона си и да го споделите в социалните медии.

 

Вижте как да изпращаме GIF файлове във Facebook Messenger