Те са тук! Това е констатация, която обикновено чуваме от героите във фантастичните холивудски продукции за извънземни. Но сега чуваме този израз в реалността и то онагледен с видео. Дали обаче тези клипове показват извънземни летателни обекти?!
През годините сме чували най-различни теории за извънземни видяни и снимани от хора по целия свят, но този път достоверността на източника на информация е доста сериозен. Но той официално да нарича показаното на кадрите "необясними въздушни явления".
От известно време в публичното пространство заради теч на информация се върти видео, в което се твърди, че американски военни са заснели извънземни летателни кораби.  

 

 

По този повод в понеделник от публикация на Пентагона стана ясно, че пилоти на US Navy (Военновъздушните сили на САЩ) наистина са заснели нещо, но то е определено като необяснимо явлене, а не като извън земен кораб, като какъвто се представя от доста хора обекта в кадър.
В отговор на тях, Пентагонът допълнително публикуваните общо три видео клипа, като каза, че е пуснал кадрите, за да „изясни всякакви заблуди от обществеността относно това дали кадрите, които се въртят в Интернет пространството и медиите, са истински, Също така дали има още или няма още видеоклипове“.
Трите клипа са направени от американските пилоти при тренировъчни полети през 2004 и 2015 година, като два от тях са публикувани за първи път през 2017 година в New York Times. Третото видео с не особено добро качество пък е публикуван в To the Stars Academy of Arts and Science, която представлява частна научна организация.

 

 

От публикацията на US Navy става ясно, че клиповете са истински и наистина е снимано нещо странно, което е определено от Пентагона като "необяснимо въздушно явление", но това по никакъв начин не означава, че на кадрите е задължително да се виждат извънземни летателни кораби.
Ще припомним, че преди време в Интернет се появиха множество клипове на светещи обекти в тъмното нощно небе, които наподобяват светлините на самолети, но стоят статично или се движат много бавно. Понякога в редица, сякаш в небето лети цяла флотилия от извънземни кораби.
Тогава на мига се появиха редица конспиративни теории и често чувахме констатацията "Те са тук!". Всъщност обаче се оказа, че истината е коренно различна и светещите обекти са човешко дело. Зад всичко това стоеше ексцентричният милиардер, мечтател и предприемач Илън Мъск.
Псевдо НЛО-то се оказаха сателитите от проекта SpaceX, които летят в ниска орбита на 550 километра около земята. Повърхността на сателитите с размер на кутия за обувки е огледална, а светлината която виждаме е слънцето, което се отразява в тях в нощното небе.

Още от Digital.bg: Знаете ли, че: България е в Топ 10 на страните с най-бърз мобилен интернет в света