Постепенно OLED дисплеите се утвърдиха като водеща технология за производството на екрани зa смартфоните. Всички водещи компании предлагат подобни устройства, като през 2018г. в цял свят са произведени над 500 млн. дисплея с технологията за смартфони. Търсенето се очаква да е още по-голямо през настоящата година, твърдят от UBI Research. Последният им доклад разкрива, че пазара на OLED дисплеи ще отчете 13.8% ръст през 2019г.

 

По този начин това ще се превърне в бизнес сегмент, който генерира за производителите приходи в размер на впечатляващите $32.2 млрд. на годишна база, предаде AndroidAuthority. Oсновен принос за тези цифри ще има навлизането на гъвкави OLED дисплеи, които освен в смартфоните ще се използват и от други устройства като телевизори и др. Всички тези процеси закономерно ще доведат до две важни последици за крайните потребители. 

 

От една страна ни очаква намаляване на цената на дисплеите, а от друга ще се стимулира навлизането на повече OLED смартфони на пазара. Тази характеристика ще започне да има все по-голямо присъствие и в устройствата от средния клас. Конкуренцията между производителите е гаранция, че ни очаква сериозно разнообразие от смартфони с OLED дисплеи, които са достъпни за изгодна цена през 2019г. Всички флагмани с Android през годината ще са базирани на технологията.

 

Oще от Digital: Каква е разликата между OLED дисплеите на смартфоните и телевизорите