Водещата платформа за специализирани разплащания Paysafe анонсира днес пускането на Paysafecash - нов сигурен и лесен начин за плащане в брой за онлайн покупки към различни търговци.

Paysafecash е продукт, достъпен в 28 държави, създаден за потребителите, които не разполагат с банкова сметка или кредитна/дебитна карта, или които не желаят да споделят финансовите си данни в Интернет.

 

Как работи Paysafecash?:

  1. Потребителите селектират метод за плащане „Paysafecash“ при завършване на своята покупка, с което се генерира баркод.
  2. Кодът може да бъде съхранен в мобилния ви телефон или разпечатан.
  3. Потребителят намира най-близката Paysafecash локация чрез функцията „търсене“. Кодът се сканира от служителя и плащането се извършва в брой.
  4. Онлайн магазинът получава плащането веднага, след което стоката е готова за изпращане. Не е нужна банкова карта или банкова сметка, а плащането е сигурно.


С население от над 7 милиона души в България, потреблението на Интернет е около 60%. Очаква се в периода 2020 – 2024 г. обемът на електронната търговия да нарасне със среден годишен размер от 15,9%, а потребителите да се увеличат от 40% до 55,3% през 2024 г.

В допълнение, скорошно проучване сочи, че 56% от българите биха купили стоки онлайн в брой, ако това е лесно и сигурно, а 50% биха пазарували онлайн по-често, ако е възможно да платят в брой.

Предплатената услуга на Paysafe – paysafecard – е достъпна в България от 2013 г., като компанията планира да увеличи разпространението й благодарение на сключено партньорство с EasyPay, които разполагат с добре установена лицензирана мрежа с над 300 обекта в страната.