PayPal официално потвърдиха, че са се съгласили да придобият платформата за мобилни плащания Hyperwallet. Финансовите параметри на сделката се очаква да достигнат до $400 млн. като сумата ще бъде преведена под формата на кешово плащане. Регулаторните органи ще дадат своето одобрениe през есента, което означава, че финализирането на придобиването ще стане факт още през четвъртото тримесечие на 2018г. Tук е момента да уточним, че Hyperwallet е създадена през 2000г. и има лоялна база от клиенти по цял свят. 

 

Платформата на компанията предоставя на организации и представители на бизнесa лесен начин за изпращане и получаване на финансови средства в интернет, предаде ZDnet. Интеграцията на Hyperwallet към настоящите уеб сайтове и инфраструктура е лесен процес, което е другото водещо предимство на платформата. Възможностите за извършване на мобилни плащания са разнообразни и включват банкови преводи, кредитни и дебитни карти, както и онлайн вачуери.

 

Реализирането на сделката ще позволи на PayPal да достигнат до още повече клиенти в над 200 различни пазара по цял свят. Екипът от специалисти на Hyperwallet ще се присъединят към структурата на компанията в следващите месеци. Информацията за придобиването става факт малко след като разбрахме,че PayPal обмислят възможността да купят шведската компания iZettle. Анализаторите са на мнение, че подобна сделка може да се реализира срещу сума от порядъка на $2.2 млрд.

 

Oще от Digital: eBay ще заменят PayPal с услугата Adyen като основен метод за плащане